0

Fastelavnsboller med marcipan eller creme

Rigeligt med smør og masser af dejligt fyld af marcipan eller creme er hemmeligheden bag disse gammeldags fastelavnsboller, som er et hit både blandt børn og voksne. Opskrift på ca. 20 fastelavnsboller 50 g gær 30 g sukker 1 ¼ dl mælk 100 g smør, blødt 2 æg 1 spsk kardemomme 500 g mel, hvedemel […]

Fastelavnsboller fra Grannys House

Disse dejlige fastelavnsboller fra konditoriet Grannys House er lavet af en klassisk vandbakkelsesdej, som pakkes ind i butterdej inden bagning. Resultatet bliver en bolle som er sprød udenpå og blød indeni. Fyld fastelavnsbollerne med flødeskum, dit favoritsyltetøj og eventuelt også vaniljecreme, hvis det skal være ekstra delikat. Opskrift på 10 fastelavnsboller Vandbakkelser: 1 dl vand […]

Hasselnøddekage med whisky- og karamelglasur

En rigtig voksenkage, der blander den dybe, aromatiske hasselnøddesmag med et kick fra whisky og karamel i glasuren. Opskrift på 1 kage/ca. 10 store stykker Hasselnøddekage: 150 g hasselnødder 200 g smør 4 æg 200 g lyst muscovadosukker 100 g mel 1 tsk bagepulver ¼ tsk fint salt Glasur: Ca. 125 g flormelis 2 spsk […]

Svensk blåbærcheesecake

På næsten enhver svensk cafe står der en cheesecake i montren, og kombinationen af en knasende sprød bund og en fløjlsblød, men fast creme smagt til med blåbær er da også temmelig fristende. Det er afgørende, at kagen står nogle timer på køl, for at cremen sætter sig og bliver fast. Cheesecake til 8-10 pers. […]

Hjemmelavede Oreos med mokkacreme

De ikoniske amerikanske sandwich-småkager med cremefyld i midten findes i et hav af versioner, og de søde småkager smager ekstra formidabelt med mokkacreme i midten som disse. Opskrift på 12-15 stk. Kakaobunde: 120 g hvedemel 50 g kakao 1 spsk vanillesukker 90 g hvidt sukker 100 g smør 1 stor æggeblomme Evt. 1 tsk koldt […]

Berliner og kirsebær

Udgangspunktet for denne fantastiske dessert er en hjemmelavet briochedej, der friteres og fyldes med en flødeskum med flormelis og kirsebærsaft. Minder om bagerens berlinere, bare meget bedre. Mums mums mums. Opskrift på 15-20 berlinere Briochedej: 15 g gær 1 spsk lunken vand 50 g rørsukker ¼ tsk salt 2 spsk lunken mælk ¼ tsk safran […]

Tebrød med lime- og avocadoglasur

Der er avocado i såvel dejen som glasuren til denne delikate kage, og vi lover: Den smager ikke af grøntsager, men af vaskeægte frisk og aromatisk kage med et hint af lime. Avocadoen tilfører en elegant cremet fornemmelse, især til glasuren. Opskrift på 1 tebrød 85 g smør, blødt 200 g sukker 1 lime, revet […]

Strangas’ signatur-macarons med hindbær

Nikolaos Strangas er en af de helt store stjerner på den danske desserthimmel. Han var den første der begyndte at lave de elegante, små macarons i Danmark. En af hans signatur-macarons er den lette hindbær-macaron. Opskrift på 80-90 macarons Macaron-skaller: 300 g sukker 1 dl vand 4 æggehvider 40 g sukker 300 g mandelmel 300 […]

Intense chokoladecookies

Smør og mælk er nogle af de vigtigste ingredienser i mange kager, så er det virkelig muligt at bage laktosefri kager uden at gå på kompromis med hverken smag eller konsistens? Det spørgsmål har kageeksperten Sarah Bregendahl Støvring udforsket, og hendes svar er ja, absolut. Så hvad enten du kender nogle allergikere eller blot har […]

Bananbrød med olivenolie og citronglasur

I USA bliver bananbrød ofte serveret til morgenmad. Det minder om vores banankage, men er mere fast i det og smager også godt med lidt smør på skiverne. Her laves brødet med citronskal, olivenolie og masser af god mørk chokolade – ideelt til en god kop eftermiddags- eller aftente, men kan selvfølgelig også spises til […]