Chokolademuffins med kirsebær og vaniljeskum
Saftige chokolademuffins med lækre chokoladeknasende chips i dejen og amarena kirsebær, der giver et lille hint af mandel og sødme. På toppen får de en
Saftige chokolademuffins med lækre chokoladeknasende chips i dejen og amarena kirsebær, der giver et lille hint af mandel og sødme. På toppen får de en
En ægte dansk eller snarere fynsk klassiker med masser af det rigtig gode snask! Pynt den med slik, eller server den, som den er med
Den bløde cheesecake med knasende kiksebund er en af verdens mest populære kager og fås i et hav af variationer. Her med Jordbær. Den oser
Saltkaramelis er virkelig en gudemundfuld, for kombinationen af den cremede, søde karamelis og det lille smæld fra havsaltet giver en perfekt balanceret is. Karamelsmagen bliver
La Glaces version af en hindbærsnitte, der består af en mørdejsbund, hindbærmarmelade i midten og fine streger af markron på toppen. Snitterne pyntes med hasselnøddeflager
En lækker og frisk “hvid” pizza, der betyder, at den ikke har fået tomatsauce. Det kan lyde mærkeligt at komme flødeskum på en pizza, men
Den skønneste syrligt-søde kage med fine vaniljenoter fra skovmærken. Og så er den ligeså nem at lave, som den er smuk. Kagens dej er en
Hvis du har overskud til at lave dine egne burgerboller, er der her en opskrift på søde og bløde burgerboller – lige som de skal
Denne kage henter inspiration i det spanske køkken, hvor mandler eller marcipan ofte er den vigtigste ingrediens i desserter og finere bagværk. Det er en
En rigtig dessertklassiker fra det franske landkøkken her i en forårsagtig og fordansket version med sæsonens første rabarber. De giver en solid syrlighed til den
Overskud og overspring resulterer ofte i bagværk af forskellig slags. Ofte kan man blive inspireret udefra, som eksempelvis ved at se bageprogrammer som Den Store Bagedyst, eller også kan man blive inspireret af en særlig begivenhed, måske en barnedåb eller et bryllup. Disse bageeksperimenter har ret god udsigt til, at ens omkringværende selskab, måske husstanden eller arbejdspladsen, bliver rigtig glade for at se og smage disse kreationer.
Er man løbet tør for både udefrakommen inspiration og inspiration fra arrangementer, kan man med fordel prøve nogle af vores opskrifter. Vi har samlet 94 sjove og spændende opskrifter, som kan give inspirationen et kick og sende dejlige dufte gennem dit hjem.
Helligtrekongersdag er ikke umiddelbart en stor fejringsdag i Danmark, men det er det i Frankrig, og hvis man føler for at gøre sig lidt til, kulturelt, kan man med fordel bage en gâteau des rois – eller, en såkaldt Kongernes kage, til sine gæster. Hvordan du udtaler det, er op til dig, men den smager helt fantastisk af vanilje, og med et tvist af frisk citron.
Det er en ret simpelt kage at strikke sammen; det kræver en vaniljestang blandet med rørsukker, hvedemel, æg, salg, gær, revet citronskal, smør og saften fra en appelsin. Den hæver i 4 timer i stuetemperatur, og skal dernæst formes som en krans, så hæve lidt igen og så i ovnen i 24-30 minutter – og voila! Så er der kage!
Et yderst sæsonpræget stykke bagværk, er fastelavnsbollen som er en kendt og elsket klassiker. Selvom fastelavn ikke falder før slutningen af februar, møder man fastelavnsbollen i supermarkeder og hos bageren så snart nytårets kransekage er taget af hylden. Vi har allieret os med Andrea Søllested, som deltog i Den Store Bagedyst i 2017, og hun har givet sit bud på en lækker fastelavnsbolle, som består af en smuk kombination af en walesbolle og mandelmørdej, samt blåbærcreme.
Man kan også kaste sig over den traditionsrige gammeldags fastelavnsbolle med creme, som rammer plet på de flestes smagsløg. Her er tale om en almindelig bolledej med kardemomme, som får selskab af en klassisk vaniljecreme, der består af sukker, maizena, sødmælk, æggeblommer, piskefløde og vaniljekorn fra stang.
Får man gæster på besøg, og ønsker man at bage nogle af elementerne selv, som eksempelvis desserten eller det brød, der skal serveres på bordet, har MAD og venner en række spændende opskrifter til netop dette formål.
Desserten kunne eksempelvis bestå af en lækker, let marengscookie med chokolade og mandler. Disse marengscookies kan laves ud fra en super simpel opskrift, og de smager himmelsk med en kugle vaniljeis til. Her er tale om en klassisk blanding af æggehvider, sukker, eddike, samt kakao, mandler og godt med chokolade – det kunne være den helt perfekte dessert som afslutning på en god aften, idet den er dejlig let at spise og har en god og behagelig eftersmag i munden.
Man kan også kaste sig over at bage en omgang af Mrs. Cunninghams ostekiks med cheddar og stilton, som også sagtens kan serveres som snack til maden. Paul Cunningham har fået opskriften af sin kone, og vi er yderst glade for, at hun vil dele denne opskrift. Der er tale om en opskrift bestående af smør, hvedemel, reven ost, enten cheddar eller stilton (eller bare en hvilken som helst ost), et æg, sort peber og havregrynsflager til pynt.
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
Hvad du spiser, den måde du lever på og hele din livsstil har stor indvirkning
Har du majsmel og vand, kan du faktisk lave en af de mest udbredte retter
Er du i gang med at finde på nye aftensmadsretter? Danskerne har det med at
Den traditionelle advokatbranche kan for mange fremstå som intimiderende og kompliceret. Det er ofte relativt