Chokolademuffins med kirsebær og vaniljeskum

Saftige chokolademuffins med lækre chokoladeknasende chips i dejen og amarena kirsebær, der giver et lille hint af mandel og sødme. På toppen får de en luftig vaniljeskum, der minder lidt om flødebolleskum. What’s not to like? Opskrift på 12 chokolademuffins Chokomuffins: 300 g mel 75 g usødet kakaopulver 1 tsk bagepulver 1 tsk natron ¼ […]

Brunsviger med rigelig remonce

En ægte dansk eller snarere fynsk klassiker med masser af det rigtig gode snask! Pynt den med slik, eller server den, som den er med en stor kop kaffe til. Opskrift på brunsviger med rigelig remonce (1 kage) Dej: 500 g hvedemel 50 g sukker ½ tsk salt 1 tsk kardemomme 50 g smør 1 […]

Blød cheesecake med den knasende kiksebund og jordbær

Den bløde cheesecake med knasende kiksebund er en af verdens mest populære kager og fås i et hav af variationer. Her med Jordbær. Den oser af sommer og så smager den som en drøm. Overvej evt. at pynte den med smeltet chokolade eller flødeskum frem for friske jordbær. Prøv også Cheesecake med mascarpone og limoncello […]

Toffee cookies med saltkaramel-is og espressokaramelsauce

Saltkaramelis er virkelig en gudemundfuld, for kombinationen af den cremede, søde karamelis og det lille smæld fra havsaltet giver en perfekt balanceret is. Karamelsmagen bliver yderligere forstærket af toffee-stykkerne i cookiesene. De kan sagtens serveres uden karamelsaucen, men hvis de skal serveres som dessert, er den en fyldig og delikat prik over i’et. Opskrift på […]

Hindbærsnitter fra La Glace

La Glaces version af en hindbærsnitte, der består af en mørdejsbund, hindbærmarmelade i midten og fine streger af markron på toppen. Snitterne pyntes med hasselnøddeflager og holder sig fint et par dage. Hindbærsnitter eller Lyonsnitter (som de hedder på La Glace) (8-10 stk.) Linsedej: 250 g smør 100 g flormelis 1 vanillestang, kornene fra 1 […]

Meyers surdejspizza

En lækker og frisk “hvid” pizza, der betyder, at den ikke har fået tomatsauce. Det kan lyde mærkeligt at komme flødeskum på en pizza, men det giver en let cremet fedme til pizzaen, der spiller godt sammen med spinat og svampe. Surdejspizza med flødeskum, havgus, spinat og svampe (6 stk. pizza) Pizzadej: 3 g gær […]

Mandel-rabarberkage med skovmærkesukker

Den skønneste syrligt-søde kage med fine vaniljenoter fra skovmærken. Og så er den ligeså nem at lave, som den er smuk. Kagens dej er en version af den klassiske franske frangipane, som er en slags mandelcreme. Rabarberstænglerne er simpelthen lagt ovenpå dejen, og til sidst får hele herligheden et godt drys af de vaniljesmagende skovmærkesukker. […]

Hjemmelavede burgerboller

Hvis du har overskud til at lave dine egne burgerboller, er der her en opskrift på søde og bløde burgerboller – lige som de skal være, men alligevel med fuldkornsmel. Opskriften er supernem, og så kan bollerne fryses ned, så man lige kan hive et par stykker frem, når burgerlysten melder sig. Og det gør […]

Marcipankage med masser af citron

Denne kage henter inspiration i det spanske køkken, hvor mandler eller marcipan ofte er den vigtigste ingrediens i desserter og finere bagværk. Det er en lækker kage med en frisk smag af citroner. Opskrift til ca. 10 pers. ¾ dl olivenolie, let og frugtagtig 75 g smør, blødt 100 g rørsukker 3 citroner, økologiske, reven […]

Rabarberclafoutis

En rigtig dessertklassiker fra det franske landkøkken her i en forårsagtig og fordansket version med sæsonens første rabarber. De giver en solid syrlighed til den ellers milde og søde æggemasse, og en kugle is er prikken over i’et. Opskrift til 6-8 pers. 400 g rabarber, skåret i tern 4 spsk sukker 2 dl mælk, gerne […]