Kunsten at forme en bolle
Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en
Det kan være mere end svært at forme boller af en meget våd dej. Mange forfalder til at bruge skeer, men det er ikke en
En svampet og intens kage med smag af chokolade og appelsin. Ricottaen giver kagen en elegant lethed, og serveret med årstidens bær eller frugter kan
Focaccia er en italiensk brødklassiker, som i denne version smøres med lidt cremefraiche blandet med hvidløg og rosmarin og oven på et lag kartofler. Det
Det er en besværlig ret, der skal laves a la minute. Æblerne skal holde formen og må ikke koge ud. Adam og James Price laver
Disse herlige småkager med et sukkerknasende ydre og et blødere, karamel-agtigt indre får det maksimale ud af ingefærens søde og krydrede smag. De indeholder ingefær
En videreudvikling af den britiske klassiker: scones and jam, men hvor marmeladen blot er inkorporeret i bagværket. Jordbærrene kommer en tur til tørring i ovnen,
Disse cupcakes har brombær i såvel dejen som i den tykke flødeost-glasur, og det holder hele vejen! Kagerne i sig selv er luftige og søde
Opskrift til 8 pers. / ca. 30-40 stk. Fløde: 5 dl piskefløde ½ bdt lilla basilikum 4 spsk flormelis Hindbær: 5 dl hindbær, friske eller
En pizza, hvor al fyldet undtagen tomatsovsen er frisk og kommer på efter bagningen. Det giver en pizza med godt med sprødt på toppen og
Ingen sommer uden jordbærtærter, og hvorfor ikke bage den selv, når den er så enkel og uimodståelig som denne? Den består i al sin enkelhed
Overskud og overspring resulterer ofte i bagværk af forskellig slags. Ofte kan man blive inspireret udefra, som eksempelvis ved at se bageprogrammer som Den Store Bagedyst, eller også kan man blive inspireret af en særlig begivenhed, måske en barnedåb eller et bryllup. Disse bageeksperimenter har ret god udsigt til, at ens omkringværende selskab, måske husstanden eller arbejdspladsen, bliver rigtig glade for at se og smage disse kreationer.
Er man løbet tør for både udefrakommen inspiration og inspiration fra arrangementer, kan man med fordel prøve nogle af vores opskrifter. Vi har samlet 94 sjove og spændende opskrifter, som kan give inspirationen et kick og sende dejlige dufte gennem dit hjem.
Helligtrekongersdag er ikke umiddelbart en stor fejringsdag i Danmark, men det er det i Frankrig, og hvis man føler for at gøre sig lidt til, kulturelt, kan man med fordel bage en gâteau des rois – eller, en såkaldt Kongernes kage, til sine gæster. Hvordan du udtaler det, er op til dig, men den smager helt fantastisk af vanilje, og med et tvist af frisk citron.
Det er en ret simpelt kage at strikke sammen; det kræver en vaniljestang blandet med rørsukker, hvedemel, æg, salg, gær, revet citronskal, smør og saften fra en appelsin. Den hæver i 4 timer i stuetemperatur, og skal dernæst formes som en krans, så hæve lidt igen og så i ovnen i 24-30 minutter – og voila! Så er der kage!
Et yderst sæsonpræget stykke bagværk, er fastelavnsbollen som er en kendt og elsket klassiker. Selvom fastelavn ikke falder før slutningen af februar, møder man fastelavnsbollen i supermarkeder og hos bageren så snart nytårets kransekage er taget af hylden. Vi har allieret os med Andrea Søllested, som deltog i Den Store Bagedyst i 2017, og hun har givet sit bud på en lækker fastelavnsbolle, som består af en smuk kombination af en walesbolle og mandelmørdej, samt blåbærcreme.
Man kan også kaste sig over den traditionsrige gammeldags fastelavnsbolle med creme, som rammer plet på de flestes smagsløg. Her er tale om en almindelig bolledej med kardemomme, som får selskab af en klassisk vaniljecreme, der består af sukker, maizena, sødmælk, æggeblommer, piskefløde og vaniljekorn fra stang.
Får man gæster på besøg, og ønsker man at bage nogle af elementerne selv, som eksempelvis desserten eller det brød, der skal serveres på bordet, har MAD og venner en række spændende opskrifter til netop dette formål.
Desserten kunne eksempelvis bestå af en lækker, let marengscookie med chokolade og mandler. Disse marengscookies kan laves ud fra en super simpel opskrift, og de smager himmelsk med en kugle vaniljeis til. Her er tale om en klassisk blanding af æggehvider, sukker, eddike, samt kakao, mandler og godt med chokolade – det kunne være den helt perfekte dessert som afslutning på en god aften, idet den er dejlig let at spise og har en god og behagelig eftersmag i munden.
Man kan også kaste sig over at bage en omgang af Mrs. Cunninghams ostekiks med cheddar og stilton, som også sagtens kan serveres som snack til maden. Paul Cunningham har fået opskriften af sin kone, og vi er yderst glade for, at hun vil dele denne opskrift. Der er tale om en opskrift bestående af smør, hvedemel, reven ost, enten cheddar eller stilton (eller bare en hvilken som helst ost), et æg, sort peber og havregrynsflager til pynt.
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
Når du planlægger et ferieophold i Skagen, er det vigtigt at finde det rette sted
Rejser til Italien med Best Travel er en oplevelse ud over det sædvanlige. Italien er
Det kan være spændende og tidskrævende at starte en ny virksomhed. Der er så mange
At finde et hotel med morgenmad kan være en god måde at sikre en bekvem