Den skønneste syrligt-søde kage med fine vaniljenoter fra skovmærken. Og så er den ligeså nem at lave, som den er smuk. Kagens dej er en version af den klassiske franske frangipane, som er en slags mandelcreme. Rabarberstænglerne er simpelthen lagt ovenpå dejen, og til sidst får hele herligheden et godt drys af de vaniljesmagende skovmærkesukker. Forårsfornemmelser i én mundfuld!

Opskrift til 4 pers.

Skovmærkesukker:
400 g sukker
20 g skovmærkeblade

Mandel/rabarberkage:
65 g smør, blødt
1 dl rørsukker
½ dl rismel
50 g mandler, smuttet og blendet helt fint
2 æg
6-8 stængler rabarber

Ved servering:
1-2 dl cremefraiche

Skovmærkesukker: Varm ovnen op til 100 grader. Blend sukker og skovmærke sammen til et groft pulver. Fordel sukkeret på en bageplade beklædt med bagepapir, og tør det i ovnen i 30 min. Sluk for ovnen, og lad sukkeret stå derinde, til ovnen er kold. Blend/stød sukkeret igen, så det bliver fri for klumper. Kom sukkeret på glas – det kan holde sig i årevis.
Mandel/rabarberkage: Sæt ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker grundigt sammen, rør ris- og mandelmel i, og rør til sidst æggene i. Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og hæld dejen ned i formen. Skær rabarberne til, så de passer i længden med bradepanden, og læg dem oven på dejen. Drys med 4 spsk skovmærkesukker. Bag kagen i 25-30 min., til den er gylden, og rabarberne er bløde.
Ved servering: Server kagen lun eller kold med et lille drys skovmærkesukker og cremefraiche til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *