Syltede oliven og oste
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med frisk olie, lidt god eddike, skalotteløg, gulerødder og squash i fine tern. En rigtig god følgesvend til dejlige danske oste som fx Vesterhavsosten og Bette Kristian. Opskriften er udviklet af […]
Pappadoms med yoghurtdip
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms selv af en fast dal (indisk linse-suppe), som pureres og smøres fladt ud på en bageplade, og derefter kan de tørres ved lav varme i ovnen, inden de ryger i […]
Jordbærguf fra Ismageriet
Til enhver isvaffel hører sig et godt lag fluffy guf. Her får du opskriften, som de laver den på det populære Ismageriet på Amager og i Søborg. 1 stor portion 290 g sukker 1 dl vand 200 g jordbærmarmelade 100 g æggehvider, pasteuriserede Rød frugtfarve Kog sukker og vand til en tyk sirup, ca. 117 […]
Salat med gulerødder, sharonfrugt og ristet sesam fra Tartine Manufactory
En salat af ydmyge ingredienser som honningbagte gulerødder, sharonfrugter og en hjemmelavet olie lavet på bukkehorn, hvilket giver en fin indisk aroma til salaten, samt et skønt knas fra ristede sesamfrø. Salaten er super både til frokost og til aftensmad, hvor den fx kan serveres som tilbehør til et stykke ovnstegt kylling. Salat med gulerødder […]
Grillede majs med korianderknas
Majs, knas og koriander – what’s not to like? Spørger kokken Louisa Lorang, som står bag denne opskrift. Hun opfordrer til at kassere frøene fra chilien, hvis du ikke vil have dit knas for stærkt, og forbered dig på en enkel ret med masser af sprøde og krydrede majs. Opskrift til 4 pers. 50 g […]
Spidskålsalat med ananas
Mængden i denne opskrift passer som tilbehør til fire personer. Lav gerne ekstra og opbevar på køl, for spidskålssalaten er lige så god i dagene efter. Opskrift til 4 pers. 1/2 spidskål (ca. 350 g), i snittet vægt uden stokken og de yderste blade 4 forårsløg 100 g ananas på dåse 3 dl cremefraiche (gerne […]
Avocadosalat med sojadressing
En utrolig enkel, men ikke desto mindre fremragende salat med en sursød dressing af ingefær, soja og limesaft. Den kan varieres og udbygges i det uendelige, fx med stegt kylling. Opskrift på forret eller tilbehør til 2 pers. ½ dl soja ½ dl sukker ¼ dl limesaft 2 tsk ingefær, revet Ved servering: 1 hjertesalat, […]
Rødbedesalat med feta
Mange forbinder rødbeder med tunge gryderetter i de lange mørke vinteraftener, men de er faktisk allerbedst i begyndelsen af sommeren, mens de endnu er små, sprøde og fulde af komprimeret smag. I denne salat kommer rødbedernes milde og søde smag til deres ret i mødet med det salte ost og de syrlige æbler. Opskrift til […]
Sprøde søde kartofler med sød chilisauce
Top-syndige og sprøde kartofler. De søde kartofler får en dyb sødlig smag, når de bliver friteret, som klæder dem rigtig godt, og inden under den sprøde overflade bliver de helt fløjlsbløde. Spis dem som snack, som forret eller som en del af et stort måltid med masser af småretter. Opskrift til snack eller forret til […]
Grønkålssalat med rugspelt, chili, hvidløg og citron
Rå grønkål er allerbedst, når det finthakkes, så det lige er til at spise. Her blandes det med stærk chili, syrlig citron og masser af rugspelt, der giver retten en solid bund. Salaten er et måltid i sig selv, men kan også fint serveres til røget fisk, en god svinekotelet eller lufttørret kød som skinke […]