Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med frisk olie, lidt god eddike, skalotteløg, gulerødder og squash i fine tern. En rigtig god følgesvend til dejlige danske oste som fx Vesterhavsosten og Bette Kristian. Opskriften er udviklet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Opskrift til 8 pers.

1 glas store grønne oliven
1 glas små nicoise-oliven
1 glas græske kalamata-oliven
1 dl olie
2 spsk god eddike
3 skalotteløg, skåret i tynde ringe
2 gulerødder, skåret i fine tern
1 squash, skåret i fine tern

Ved servering:
1 stort bdt dild, hakket
Gode oste, fx Vesterhavsost, Bette Kristian* og frisk gedeost i olie**

Prøv også Spansk salat 1-2-3

Vend alle oliven med olie, eddike, skalotteløg, gulerødder og squash. Sådan kan de holde sig længe på køl. Det er først, når de er blandet med dild, at holdbarheden daler.
Ved servering: Bland et par gode dl af de syltede oliven med masser af dild, og server de dejlige oste til.

* En rødkitost fra Naturmælk, se www.naturmaelk.dk for nærmeste forhandler.
** Undgå kraftige skimmeloste, hvis du spiser oste som en del af en større buffet med mange smagsindtryk.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere