Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med frisk olie, lidt god eddike, skalotteløg, gulerødder og squash i fine tern. En rigtig god følgesvend til dejlige danske oste som fx Vesterhavsosten og Bette Kristian. Opskriften er udviklet af kokken Thomas Hess fra Aarstiderne.

Opskrift til 8 pers.

1 glas store grønne oliven
1 glas små nicoise-oliven
1 glas græske kalamata-oliven
1 dl olie
2 spsk god eddike
3 skalotteløg, skåret i tynde ringe
2 gulerødder, skåret i fine tern
1 squash, skåret i fine tern

Ved servering:
1 stort bdt dild, hakket
Gode oste, fx Vesterhavsost, Bette Kristian* og frisk gedeost i olie**

Prøv også Spansk salat 1-2-3

Vend alle oliven med olie, eddike, skalotteløg, gulerødder og squash. Sådan kan de holde sig længe på køl. Det er først, når de er blandet med dild, at holdbarheden daler.
Ved servering: Bland et par gode dl af de syltede oliven med masser af dild, og server de dejlige oste til.

* En rødkitost fra Naturmælk, se www.naturmaelk.dk for nærmeste forhandler.
** Undgå kraftige skimmeloste, hvis du spiser oste som en del af en større buffet med mange smagsindtryk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *