0

Parmesanristet blomkål med hvidløg og persille

Med sin blide og let jordagtige smag er blomkål en rigtig velegnet match til salte ostetyper. Opskrift til 4 pers. 1 blomkål, skåret i buketter 3 fed hvidløg, finthakkede ½ citron, økologisk, revet skal og saft af Olivenolie 1 dl parmesan, revet Salt og peber ½ bdt bredbladet persille, hakket Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade. […]

Ristet polenta med ost

Polenta er godt til langtidsstegt kød i stedet for kartofler, for det suger kødsaften. Det er også godt som rigtig herremad, for det mætter! Opskrift til 4 pers. Polenta: 7 ½ dl vand 1 tsk salt ca. 2 dl majsmel Ved servering: Olivenolie, til stegning Ost, gerne stracchino* eller flødeost Evt. parmaskinke Pynt som røde […]

Hareryg med rosmarin og hvidløg

Hare er en fantastisk spise, som går fantastisk sammen med svampe, æbler og nødder – perfekt til sensommer og efterår, fortæller kokken Ninna Christensen, som står bag denne ret. Opskrift til 4 pers. 2 harerygge* Salt og peber Olivenolie, til stegning Ca. 50 g smør, skåret i tynde skiver 4-6 stilke rosmarin eller efter smag […]

Ravioli med græskar og peperoncino

Ravioli i en lidt stærkere variant med peperoncino, enebær og laurbær. Opskrift til 4 pers. Pasta-grundopskrift: Ca. 400 g mel* 4 æg Fyld: 500 g græskar, skåret i firkanter Olivenolie 2 fed hvidløg, finthakkede 1-2 peperoncino** Bouillon, gerne grøntsagsbouillon Salt og peber Ved servering: Parmesan, i flager Olivenolie Rosmarin Pasta-grundopskrift: Hæld melet ud i en bunke […]

Safranrisotto

Risotto kan varieres i det uendelige – her er den med safran og Prima Donna. Opskrift til 4 pers. 6 dl kyllingebouillon Et par safrantråde 40 g smør 1 løg, finthakket 175 g risottoris ¾ dl tør hvidvin 60 g rød Prima Donna, revet 2 spsk olivenolie 3 skiver serranoskinke, hver delt i 3 stykker […]

Sprødt brød, høost og syltede jordskokker

Høosten er en hård, fast skæreost med en nøddeagtig smag, som passer rigtig godt til de syltede jordskokker. Opskriften er udviklet af kokken Ninna B. Christensen for MAD&venner. Opskrift til 4 pers. 200 g jordskokker Citronsaft Olivenolie 1 dl piskefløde Salt ½ daggammelt brød, skåret i tynde skiver 1 spsk smør, smeltet 150 g høost* […]

Ost med syltede pærer

Til et ostebord skal der vælges mellem tre-seks slags oste, men ost er også oplagt til at slutte en dejlig middag af med. Den fyldige Røde Kristian fra Kristiansminde Gårdmejeri, der ligger i Vestjylland nær Tistrup tæt på Varde Å, et delikat valg, mener kok og madskribent Katrine Klinken, der står bag opskriften. Opskrift til […]

Lammeskanke i rødvin

Pistacieknaset giver både smag og tekstur til disse lammeskanke, som Louisa Lorang har udviklet til MAD&venner. Opskrift til 4 pers. 4 små lammeskanke (lammebagskanke) Lidt olie til stegning 1 gulerod, skåret i grove stykker 1 løg, skåret i kvarte 2 laurbærblade 2 stilke bladselleri, skåret i grove stykker 4 dl rødvin 1 ½ liter kalvefond […]

Citronstegt lammekølle

Marsklam er en specialitet, og man skal ikke gøre meget andet ved det end at stege det fint. Her er en kølle mildt krydret med citron, friske laurbærblade og lidt rosmarin. Opskriften er lavet til MAD&venner af kok og madskribent Katrine Klinken. Opskrift til 8 pers. 1 stor, god lammekølle ½ dl god ekstra jomfruolivenolie […]

Hummer med blomkålspure og brunet smør

Hummerkød har en brillant sødme og en stor smag, så man behøver ikke så meget for at få stillet trangen. Samtidig behøver hummer ikke det store tilbehør – bare lidt, men godt. Opskrift til 4 pers. 2 hummere, danske Blomkålspure: 2 blomkål 1 l sødmælk 1 spsk smør Salt og peber Sherryeddike Brunet smør: 1 […]