Parmesanristet blomkål med hvidløg og persille

Med sin blide og let jordagtige smag er blomkål en rigtig velegnet match til salte ostetyper.

Opskrift til 4 pers.

1 blomkål, skåret i buketter
3 fed hvidløg, finthakkede
½ citron, økologisk, revet skal og saft af
Olivenolie
1 dl parmesan, revet
Salt og peber
½ bdt bredbladet persille, hakket

Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade. Drys med hvidløg, dryp med citronsaft og olivenolie, og drys med parmesan. Vend det hele sammen ved at bruge hænderne eller en grydeske. Drys med salt og peber, og sæt pladen i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., eller til blomkålen er let brun i kanterne. Server som en snack, en tapas eller til lyst kød eller fisk.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere