Hummer med blomkålspure og brunet smør

Hummerkød har en brillant sødme og en stor smag, så man behøver ikke så meget for at få stillet trangen. Samtidig behøver hummer ikke det store tilbehør – bare lidt, men godt. Opskrift til 4 pers. 2 hummere, danske Blomkålspure: 2 blomkål 1 l sødmælk 1 spsk smør Salt og peber Sherryeddike Brunet smør: 1 […]

Ølbraiserede svinekæber med grov kartoffelmos

Svinekæber bliver usædvanligt møre, når de ølbraiseres. Resultatet er smørmørt kød, der bare falder fra hinanden, og som er supersaftigt. I denne opskrift bliver svinekæberne braiseret i øl, som giver en dyb smag og en lille smule fin bitterhed til retten, men du kan også sagtens braisere i æblemost eller cider, hvilket også passer rigtig […]

Peberbøf, rødbeder med solbæreddike og brasekartofler

Bøf er godt, og med stærk peber er det rigtig fint. Her er tilbehøret fine rødbeder, der er krydret med solbæreddike. Opskriften er udviklet for MAD&venner af kok og madskribent Katrine Klinken. Opskrift til 2 pers. 2 spsk hel sort og hvid peber, fx fra Mill & Mortar 1 cote de boeuf med ben, stor […]

Oste-scones med hjemmelavet friskost

Disse scones er ideelle til en morgen eller frokost med tømmermænd, for de er salte, rosmarinkrydrede og fulde af kraftig ost. Server dem med hjemmelavet friskost, som du giver smag efter, hvad du har liggende. Her er de rullet i chili og rosmarin og citron, men de kan også rulles i krydret havsalt for at […]

Hvidløgssuppe med bagte hvidløg

Denne cremede suppe er en guddommelig spise, der på trods af de mange fed hvidløg slet ikke smager skarpt. Opskrift til 4 pers. 2 løg, grofthakkede 2 spsk olivenolie 1 spsk smør 20 fed hvidløg, pillede 1 l bouillon, gerne grøntsags- eller hønsebouillon 5-6 timiankviste 1 ½ dl fløde Salt og friskkværnet peber 8 skiver […]

Fransk kartoffelgratin med løg og tomat

Franskmændene er supergode til at lave gratiner af enhver art. Denne er en rigtig klassiker med smæk på løg- og hvidløgssmagen, og det er ovnen, der gør det meste af arbejdet, så den er ret enkel at tilberede. Spis den alene eller sammen med en sprød salat og et godt stykke oksekød. Opskrift til 6 […]

Mokka-panna cotta

Den blide flødedessert minder i konsistensen om budding og er et dejligt punktum for en god middag. Ud over en liflig smag af kaffe skal der også kanel, kardemomme og nelliker i denne udgave, hvilket gør den ekstra aromatisk. Prikken over i’et er et skvæt hjemmelavet kaffesirup og et par kaffebønner på toppen. Opskrift til […]

Fish & Chips med remoulade

Fisk i friture er bestemt ikke at kimse af. Steg fisken, mens fritterne bliver færdige i ovnen. Så sparer du dig selv for en masse besvær med at friturestege pomfritterne ad flere omgange. Opskrift til 4 pers. Chips: Ca. ½ kg bagekartofler, skrællede 4 spsk olie ½ citron, saften af Salt og peber Remoulade: 2 […]

Shawarma i arabiske fladbrød

Kødet marineres dagen før, så det skal bare steges, og hvis du ikke orker at bage pandekagerne selv, kan de købes hos den etniske grønthandler. Opskrift til 4-6 pers. Shawarma: 1 kg lammekød, fx bov, alternativt kan kylling også bruges 5 dl græsk yoghurt 5 fed hvidløg, knuste 2 tsk allehånde, stødt 1 ½ tsk […]

Æbler i tempuradej med sirupsdip af appelsin og chili

En rigtig æblesnack, som skal spises med det samme, for så holder æblerne sig sprøde, og hvis de er lune, suger de også godt af den søde og stærke dip Opskrift til 6- 8 pers. Sirupsdip med appelsin og chili*: 2 ½ dl vand 125 g rørsukker 1 rød chili, udkernet og snittet ½ vanillestang, […]