0

Varm salat a la cæsar

Grillet salat lyder måske underligt, men det virker! Vælg mini romaine eller hjertesalat. De bliver søde, let bitre og uimodståelige, når de lige har været en kort tur på grillen, fortæller kok og madstylist Louisa Lorang. Opskrift til 4 pers 4 hjertesalater Olivenolie Salt og peber 4 ansjoser, hakkede 2 spsk olivenolie 1 citron, saften […]

Balsamico-salt

Overalt i Italien står der balsamico, salt og olivenolie på bordet, for det er ideelt at hælde over salater eller dyppe usaltet brød i. Med balsamico-salt mangles bare olien! Opskrift på 1 stor portion ½ dl balsamico* 3 spsk meget groft havsalt Kom balsamicoen i en gryde, og kog den ind, til der er ca. […]

American thanksgiving turkey with white wine and butter gravy

En af USA’s grundlæggere eller ”founding fathers”, som de kaldes, Benjamin Franklin, var meget begejstret for landets vilde kalkuner. Han foreslog, at de skulle være landets nationalfugl, og han opmuntrede ligefrem amerikanerne til at afholde sig fra at spise dem til den årlige thanksgiving. Heldigvis blev det den majestætiske bald eagle, der løb af med […]

Blåbærcrumble med balsamico

En rigtig vellagret balsamico har udviklet en stor og kompleks sødme, som egner sig supergodt til desserter. Opskrift til 2-4 pers. 5 dl blåbær, friske eller frosne og optøede 3 spsk sukker ½ spsk mel 1 knsp salt 1 spsk balsamico 1 ½ dl havregryn 1 ½ dl muscovadosukker eller brun farin 1 dl mel […]

Sweet potato casserole with bourbon and brown sugar

Søde kartofler stammer fra Sydamerika, og pilgrimmene så indianerne riste dem helt tilbage i 1500-tallet. Det er en af grundene til, at amerikanerne også i dag forbinder de søde kartofler med thanksgiving. Selv i de helt traditionelle opskrifter bliver de søde kartofler krydret med søde krydderier, og i denne opskrift for de også et kick […]

Classic bread stuffing with herbs

I Danmark farserer vi ofte fjerkræ med fars, mens amerikanerne har en tradition med at fylde dyrene med et krydret brødfyld. Amerikanske Grace og Erin foretrækker dog at tilberede stuffingen ved siden af, for på den måde er de sikre på, at kalkunen hurtigere bliver færdig, og at den er gennemstegt. Det er meget nemt […]

American apple pie

Amerikanerne har et ordsprog, der lyder: ”Intet er mere amerikansk end mor, baseball og apple pie.” Og der er noget om snakken, for når det bliver den ultra-amerikanske mærkedag thanksgiving smelter to af tingene sammen, når mor står i køkkenet og bager apple pie og serverer den, mens alle mændene ser – ikke baseball – […]

Rosmarin- og parmesankylling med citrondip

En saftig kylling med en sprød panering holder bare! Og når paneringen indeholder parmesan og en håndfuld rosmarin, er der skruet helt op for smagen. Opskrift til 4 pers. 4-6 kyllingebryster, uden skind og ben, skåret i tynde skiver (der skal blive ca. 6-8 skiver af hvert bryst) Marinade: 1 ¾ dl yoghurt naturel 1 […]

Tiramisu med syltede kirsebær

”Træk mig op” lyder oversættelsen af denne klassiske italienske dessert – her med et syrligt twist. Opskrift til 4 pers. 3 past. æggeblommer 80 g sukker 3 past. æggehvider 250 g mascarpone ½ dl piskefløde 1 tekop espresso 20 savoiardi (ladyfingers) 1 glas italiensk likør, fx Amaretto eller vin santo Kakao, til drys 1 glas […]

Braiseret kalvetykkam med svampesovs og græskar-kartoffelmos

Langtidsstegte stykker kød som fx tykkam er meget velegnet til gæstemad, da det ikke bliver tørt og kan laves i god tid, inden gæsterne kommer. Opskriften er udviklet af kok og madskribent Katrine Klinken for MAD&venner. Opskrift til 10 pers. 1 ½ kg kalvetykkam, uden ben og snøret 2 spsk smør 2 spsk olivenolie 2 […]