Sprødt brød, høost og syltede jordskokker

Høosten er en hård, fast skæreost med en nøddeagtig smag, som passer rigtig godt til de syltede jordskokker. Opskriften er udviklet af kokken Ninna B. Christensen for MAD&venner.

Opskrift til 4 pers.

200 g jordskokker
Citronsaft
Olivenolie
1 dl piskefløde
Salt
½ daggammelt brød, skåret i tynde skiver
1 spsk smør, smeltet
150 g høost*
Karse
Brøndkarse
Evt. kornblomst, tørret

Skræl jordskokkerne, og skær fine tern af midterstykkerne på de største af dem. Dryp ternene med en smule citronsaft og lidt god olivenolie.
Kog resten af jordskokkerne møre i usaltet vand. Dryp dem af, og blend dem til en glat pure med piskefløden. Smag til med salt og citronsaft. Afkøl pureen.
Pensl brødskiverne med smeltet smør, og bag dem gyldne og sprøde ved 165 grader i 8-12 min.
Skær høosten i pæne tern.
Anret de syltede jordskokker med jordskokkepure, høost, brødskiver, karse, brøndkarse og evt. tørret kornblomst, og server.

*Høost er en hård og fast skæreost i gouda-familien fra mejeriet Naturmælk. Den er lavet på mælk fra køer, som kun er blevet fodret med tørret hø og urter, og som ikke har fået ensilage. Køernes kost påvirker smagen af høosten, som bliver nøddeagtig og med en aromatisk bund af krydderurter i smagen. Høost kan købes i velassorterede supermarkeder, hos ostehandlere eller på fx www.anemonerne.dk.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere