Italian Stallion

Tapas, snacks eller fingerhapser – kært barn har mange navne, og der er da også noget usnobbet og tilbagelænet afslappet ved at spise med fingrene. Det er blevet trendy, at lægge bestikket til side og nyde lidt uformel finger-food til din drink som fx disse gourmet-dogs fra Foderbrættet i København. Opskrifter til 4 pers.    […]

Meyers surdejspizza

En lækker og frisk “hvid” pizza, der betyder, at den ikke har fået tomatsauce. Det kan lyde mærkeligt at komme flødeskum på en pizza, men det giver en let cremet fedme til pizzaen, der spiller godt sammen med spinat og svampe. Surdejspizza med flødeskum, havgus, spinat og svampe (6 stk. pizza) Pizzadej: 3 g gær […]

Hjemmelavede hotdogs med krydret lammepølse, tomatrelish og syltede porrer

Brødene er hjemmebagt med soltørrede tomater og timian, og pølserne er krydrede lammepølser – nordafrikanske merguez-pølser. kan du ikke få fat på dem, så fungerer en hvilken som helst krydret pølse også fint. Det hele bliver rundet af med en fyldig og sødlig tomatrelish og får et syrligt løft af syltet porre. En perfekt ret […]

Hjemmelavede burgerboller

Hvis du har overskud til at lave dine egne burgerboller, er der her en opskrift på søde og bløde burgerboller – lige som de skal være, men alligevel med fuldkornsmel. Opskriften er supernem, og så kan bollerne fryses ned, så man lige kan hive et par stykker frem, når burgerlysten melder sig. Og det gør […]

Citronrisotto med asparges og kammuslinger

Opskrift til 4 pers. Asparges: 1 bdt grønne asparges Olivenolie Kammuslinger: 8 kammuslinger Sukker Salt Risotto: 1-1 ¼ l fond eller bouillon, gerne hønse- eller grøntsagsbouillon 2 spsk olivenolie 2 spsk smør 1 løg, finthakket 1 fed hvidløg, finthakket 400 g risottoris, gerne arborio 2 glas hvidvin 1 citron, økologisk, reven skal og saft af […]

Banh mi med vietnamesisk slaw

Vietnameserne har en svaghed for sandwich i lange baguettes, banh mi, som kom til landet under den franske kolonitid. Men tag ikke fejl, for smagen er stadig autentisk vietnamesisk med de friske og stærke aromaer. Opskrift til 4 sandwich 4 kyllingefileter 1 stilk citrongræs 2 fed hvidløg 1 tsk knust ingefær ½ tsk stødt koriander […]

Forårsrisotto med porrer og basilikum

Vi kender den i verdensberømte klassikere som vichyssoise (den cremede porre-/kartoffelsuppe), farserede porrer og ej at forglemme porretærten, der var et mega-hit i 80´erne. Porren har tidligere ofte optrådt i gammeldags retter i kogt eller stuvet form, men med den nordiske bølge er porren igen skyllet ind på de danske køkkenborde. Kokken Carsten Kyster tager […]

Carpaccio focaccia

Italienerne er verdensmestre i sandwich på farten, og flere steder i byer som Firenze er det muligt at finde små sandwichrestauranter på de mest utænkelige steder, der slet ikke har siddepladser, men blot kaster sandwich (og et glas vin) ud igennem et hul i en gammel mur. Denne sandwich er en klassiker af helt frisk […]

Tyrkisk haloumi wrap

Grillosten halloumi har en herlig fast konsistens, som giver lidt bid til denne sandwich med masser af tzatziki, oliven, tomat og rødløg. Hurtig ret med masser af middelhavssmage. Opskrift på 4 sandwich/fladbrød 1-2 rødløg 1 agurk Salt 250 g græsk yoghurt 10 % 2 fed knust hvidløg 1 bdt dild Peber 2 store tomater 100 […]

American pulled pork og slaw

Den amerikanske klassisker pulled pork tog verden med storm i starten af 00’erne, og pludselig fandtes den både på gourmetrestauranter og tankstationer. Den holder stadig. Opskrift på 6-8 burgere/sandwich 1 svinebovklump eller nakkefilet, ca. 1 kg 4 tsk paprika 1 spsk farin 2 tsk stødt spidskommen 1 tsk cayennepeber 2 tsk flagesalt 4 fed knust […]