Nyopgravede gulerødder smager sødt og mildt. I denne opskrift bliver de marineret natten over i persille, hvidløg og olie, og det gør dem næsten glasklare og vidunderligt aromatiske. Nakkefileten bliver langtidsstegt i ovnen med appelsin- og citronskal, frisk salvie og hvidvin.

Opskrift til 4 pers.

½ kg gulerødder, skrællede
2 fed hvidløg, finthakkede
½ bdt bredbladet persille, finthakket
1 dl olie, oliven- eller rapsolie
1 citron, saften af
2 spsk hvidvinseddike
1 rød chili, udkernet og hakket
Salt og peber

Braiseret nakkefilet:
1,2 kg nakkefilet eller kamfilet, uden svær
Salt og peber
1 appelsin, økologisk, skallen af
1 citron, økologisk skallen af
1 håndfuld frisk salvie
3 dl hvidvin
3 spsk olie, oliven- eller rapsolie

Marinerede gulerødder: Kog gulerødderne i saltet vand i ca. 10 min., til de er næsten møre. Lad dem dryppe af, og tør dem med et viskestykke. Skær dem i stave eller tern efter smag. Vend dem med hvidløg, persille, olie, citronsaft, hvidvinseddike, chili og salt og peber, og lad dem marinere natten over eller gerne i et helt døgn i køleskabet.

Braiseret nakkefilet: Læg nakkefileten i et ildfast fad. Gnid den i salt og peber, og fordel citron- og appelsinskal samt salvie på over- og undersiden af kødet. Hæld hvidvin over, og dryp med olien. Kom stegen i ovnen i 2 timer ved 150-160 grader. Kig til det jævnligt, og overrisl kødet med væden ca. hver halve time eller gerne oftere. Spæd til med vand eller vin efter smag undervejs. Efter de 2 timer skrues ovnen op på 180 grader, og stegen får endnu 1 time, hvor den også overrisles jævnligt. Tag stegen ud, lad den hvile i ca. 30 min. eller gerne længere. Lav evt. en sovs ud af væden i det ildfaste fad ved at spæde til med vin, vand og evt. lidt ribsgele for at give den lidt sødme, og jævn den med en meljævning eller maizena. Skær stegen ud, og server med de marinerede gulerødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *