Marinerede gulerødder og braiseret nakkefilet

Nyopgravede gulerødder smager sødt og mildt. I denne opskrift bliver de marineret natten over i persille, hvidløg og olie, og det gør dem næsten glasklare og vidunderligt aromatiske. Nakkefileten bliver langtidsstegt i ovnen med appelsin- og citronskal, frisk salvie og hvidvin.

Opskrift til 4 pers.

½ kg gulerødder, skrællede
2 fed hvidløg, finthakkede
½ bdt bredbladet persille, finthakket
1 dl olie, oliven- eller rapsolie
1 citron, saften af
2 spsk hvidvinseddike
1 rød chili, udkernet og hakket
Salt og peber

Braiseret nakkefilet:
1,2 kg nakkefilet eller kamfilet, uden svær
Salt og peber
1 appelsin, økologisk, skallen af
1 citron, økologisk skallen af
1 håndfuld frisk salvie
3 dl hvidvin
3 spsk olie, oliven- eller rapsolie

Marinerede gulerødder: Kog gulerødderne i saltet vand i ca. 10 min., til de er næsten møre. Lad dem dryppe af, og tør dem med et viskestykke. Skær dem i stave eller tern efter smag. Vend dem med hvidløg, persille, olie, citronsaft, hvidvinseddike, chili og salt og peber, og lad dem marinere natten over eller gerne i et helt døgn i køleskabet.

Braiseret nakkefilet: Læg nakkefileten i et ildfast fad. Gnid den i salt og peber, og fordel citron- og appelsinskal samt salvie på over- og undersiden af kødet. Hæld hvidvin over, og dryp med olien. Kom stegen i ovnen i 2 timer ved 150-160 grader. Kig til det jævnligt, og overrisl kødet med væden ca. hver halve time eller gerne oftere. Spæd til med vand eller vin efter smag undervejs. Efter de 2 timer skrues ovnen op på 180 grader, og stegen får endnu 1 time, hvor den også overrisles jævnligt. Tag stegen ud, lad den hvile i ca. 30 min. eller gerne længere. Lav evt. en sovs ud af væden i det ildfaste fad ved at spæde til med vin, vand og evt. lidt ribsgele for at give den lidt sødme, og jævn den med en meljævning eller maizena. Skær stegen ud, og server med de marinerede gulerødder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER