Vietnameserne har en svaghed for sandwich i lange baguettes, banh mi, som kom til landet under den franske kolonitid. Men tag ikke fejl, for smagen er stadig autentisk vietnamesisk med de friske og stærke aromaer.

Opskrift til 4 sandwich

4 kyllingefileter
1 stilk citrongræs
2 fed hvidløg
1 tsk knust ingefær
½ tsk stødt koriander
½ tsk sambal oelek
1 spsk sesamolie
75 g mayonnaise
1 spsk sød chilisauce
Evt. lidt limesaft
1-2 gulerødder
1/3 kinaradise
1-2 røde chilier uden kerner
2 forårsløg
½ dl risvinseddike
2 spsk sukker
½ dl grofthakkede peanuts
Frisk koriander
1-2 baguetter, ca. 500 g i alt

Læg kyllingefileterne i en marinade af finthakket citrongræs, knust hvidløg, ingefær, koriander, sambal oelek og sesamolie. Lad dem trække i køleskabet gerne til næste dag.
Rør mayonnaise, sambal oelek og chilisauce sammen, og smag til med en anelse limesaft.  Skræl og riv gulerod og kinaradise i strimler.
Skær chilierne i tynde strimler og snit forårsløgene. Rør risvinseddike og sukker sammen, og hæld det over grøntsagerne.
Lad dem trække lidt, og drys med peanuts samt koriander.
Steg kyllingefileterne 5-6 min. på hver side.
Flæk brødene, og smør dem med chilimayonnaise.
Fyld dem med kylling og vietnamesisk slaw.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *