Banh mi med vietnamesisk slaw

Vietnameserne har en svaghed for sandwich i lange baguettes, banh mi, som kom til landet under den franske kolonitid. Men tag ikke fejl, for smagen er stadig autentisk vietnamesisk med de friske og stærke aromaer.

Opskrift til 4 sandwich

4 kyllingefileter
1 stilk citrongræs
2 fed hvidløg
1 tsk knust ingefær
½ tsk stødt koriander
½ tsk sambal oelek
1 spsk sesamolie
75 g mayonnaise
1 spsk sød chilisauce
Evt. lidt limesaft
1-2 gulerødder
1/3 kinaradise
1-2 røde chilier uden kerner
2 forårsløg
½ dl risvinseddike
2 spsk sukker
½ dl grofthakkede peanuts
Frisk koriander
1-2 baguetter, ca. 500 g i alt

Læg kyllingefileterne i en marinade af finthakket citrongræs, knust hvidløg, ingefær, koriander, sambal oelek og sesamolie. Lad dem trække i køleskabet gerne til næste dag.
Rør mayonnaise, sambal oelek og chilisauce sammen, og smag til med en anelse limesaft.  Skræl og riv gulerod og kinaradise i strimler.
Skær chilierne i tynde strimler og snit forårsløgene. Rør risvinseddike og sukker sammen, og hæld det over grøntsagerne.
Lad dem trække lidt, og drys med peanuts samt koriander.
Steg kyllingefileterne 5-6 min. på hver side.
Flæk brødene, og smør dem med chilimayonnaise.
Fyld dem med kylling og vietnamesisk slaw.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER