Spaghetti med pesto af mandler og persille

Hurtig og nem pesto, der passer perfekt til de danske sommermåneder. Tre ingredienser, en masse olivenolie og en foodprocesser. Det simple italienske køkken, når det er allerbedst. Og så smager det himmelsk. Opskrift til 4 pers.  1 bdt bredbladet persille 1 dl mandler 1 fed hvidløg ½ l god olivenolie 1 citron, saften af Salt […]

Hvidløgs- og svampesuppe med sprøde tortillaer

Cremet suppe med en dyb smag af svampe og hvidløg. Den serveres med sprødbagte tortillaer, men kan også sagtens serveres med andre slags brød. Opskrift til 4 pers. 25 g smør 15-20 fed hvidløg, grofthakkede 250 g champignon, grofthakkede 1 l bouillon, kalve-, hønse- eller grøntsagsbouillon Salt og peber 1 lille kvist timian eller merian […]

Spaghetti med rejer

Simpel og delikat pastaret med rejer, rucola og hvidvin. Nyd den gerne med et iskoldt glas hvidvin og en fyldig grøn salat til. Opskrift til 4 pers. 400 g spaghetti 1 ¼ dl olivenolie 6 fed hvidløg, skåret i tynde skiver 450 g rå, mellemstore rejer, pillede og rensede 4 spsk bredbladet persille 4 håndfulde […]

Grøn thai-karrysuppe

Varmende og stærk suppe med en asiatisk basissuppe som bund, og dernæst er den smagt til med grøn karrypasta, kylling og kokosmælk. En supergod vintersuppe. Opskrift på grøn thai-karrysuppe (2-3 pers.) Asiatisk basissuppe (2-3 pers.) 1 hel kylling, ca. 1,5 kg 3 l vand 3 forårsløg, toppen af 1 skalotteløg, pillet og skåret i både […]

Mark Lundgaard er ”The First Day of Christmas”

Køkkenchefen på Kong Hans er som én ud af 12 kokke fra hele verden håndplukket til at rejse til den legendariske Restaurant Meadowood i Napa Valley for at deltage i det eftertragtede kokketræf ”The Twelve Days of Christmas”. En mail med en kort og diskret invitation. Det var, hvad der dumpede ind i køkkenchefen på […]

Muslingesuppe med perlebyg

En delikat og cremet suppe med en god fylde fra muslinger og perlebyg og et godt frisk bid fra små tern af skalotteløg, gulerødder, porrer og blegselleri. En hurtig og dejlig forret, som nu også fint kan stå alene som et hovedmåltid, hvis den ledsages af lidt godt brød. Forret til 4 pers. Dildolie: 50 […]

Kylling med cashewnødder og fladbrød

Dejlig krydret kyllingeret med fylde og bid fra cashewnødder og hjemmebagte fladbrød til. Server gerne med et godt glas øl og en grøn salat. Opskrift til 4 pers. 4-5 spsk smagsneutral olie til stegning 2 tsk hvidløg, finthakkede 1 tsk ingefær, finthakket 1-2 spsk sort chilipasta* 400 g kyllingefilet i strimler ½-1 dl tomatketchup 6-7 […]

Salat med bagt græskar, avocado og ahorndressing

En enkel vintersalat med bagt og sødmefuldt græskar i hovedrollen, der kombineres med cremet avocado, bittert radicchio, lidt blød skarphed fra gedeosten og et frisk pust fra mynten. Server den som tilbehør til vinterens braiseringer eller lav en ekstra stor portion, og server den som hovedret med brød og smør til. Opskrift til 4 pers. […]

Samosaruller med frisk jordnødde-koriander-chutney

De sprøde samosaer med det krydrede vegetariske fyld er en populær snack i Indien, men også et lækkert indslag i en stor festmenu, hvor rullerne dyppes i den friske chutney. Opskrift til 4-8 pers. Jordnødde-koriander-chutney: 1 stort bdt koriander 50 g jordnødder 2 citroner Havsalt Sort peber Evt. lidt chili Samosaruller: 200 g kartofler, skåret […]

Popcakes

Disse popcakes, kagekugler på pind, er opfundet af den amerikanske blogger Angie Dudley, også kendt som Bakerella. Det skete ved et tilfælde, da et eksperiment mislykkedes, og hun stod med kage, der kunne trilles til kugler, dyppes i lyserød chokolade og stikkes på en pind. En kæmpe kagetrend var født. Opskrift på 15 popcakes 30 […]