Cremet suppe med en dyb smag af svampe og hvidløg. Den serveres med sprødbagte tortillaer, men kan også sagtens serveres med andre slags brød.
Opskrift til 4 pers.
25 g smør
15-20 fed hvidløg, grofthakkede
250 g champignon, grofthakkede
1 l bouillon, kalve-, hønse- eller grøntsagsbouillon
Salt og peber
1 lille kvist timian eller merian
1 ½ dl piskefløde
2 tsk maizena
1-2 spsk merian eller purløg, hakket
Drys af hakkede krydderurter, gerne tørrede
3-4 tortillaer
3-4 spsk cremefraiche
Drys af hakkede krydderurter, gerne tørrede
Prøv også Hvidløgssuppe med bagte hvidløg
Smelt smørret, og steg hvidløgene ved svag varme i 5-8 min., så de ikke bliver brune. Kom svampene i, og rør, til de er skrumpet ind og har afgivet væde. Kom bouillonen i sammen med lidt salt og peber og en kvist timian eller merian. Bring suppen i kog, og lad den koge i 15 min. Blend den, og si den tilbage i gryden, eller mas den gennem en sigte. Rør piskefløde og maizena sammen, og pisk det i. Kog suppen godt igennem, og smag den til. Drys de hakkede krydderurter i lige til sidst.
Læg tortillaerne på en plade med bagepapir, og skær dem i 6 stykker. Smør lidt cremefraiche på hver. Drys med krydderurter, og bag dem i 5-6 min. i ovnen ved 225 grader. Server de varme tortillaer til suppen.