Hasselnøddekys med espresso-mascarponecreme

Det klæder de søde marengs at få selskab af noget bitterhed, som i disse små sandwich kommer fra hasselnødder i selve marengsmassen og lidt espresso i den delikate creme, der ligger imellem marengsene. Ideelt til en intens kop kaffe. Prøv også Strangas’ signatur-macarons med hindbær Opskrift på ca. 12-15 stk. 4 æggehvider 270 g sukker […]

Perfekte brownies – med et hint af kaffe

Intet slår en klassisk brownie med den intense, dybe smag af chokolade. I denne opskrift er der både smeltet chokolade i dejen og hele stykker af chokolade, der giver den bløde kage et fint knas. Brownien er smagt til med lidt kaffe, som giver kagen en lidt dybere smag, men er du ikke så meget […]

Crispy auberginechips med citrondip

Gyldne og sprøde chips er ualmindeligt svære at stå for. Især de hjemmelavede af slagsen. Det eneste, det kræver for at lave dem selv, er en gryde med hed olie, læssevis af salt og en ordentlig bunke rodfrugter, for det klæder ikke kun kartoflen, men også alle kartoflens venner, som pastinak, rødbede, gulerod, selleri og […]

Cupcakes med chokolade og Snickers

Disse cupcakes er lavet ud fra princippet: mere af det hele! Ud over chokolade er der også gang i karamelsauce, peanutbutterfrosting og så liiiige en snickers på toppen. Det er amerikansk, så det driver, og smagen sidder lige i skabet. Opskrift på 12 cupcakes med chokolade og Snickers 40 g smør, blødt 100 g mel […]

Vegetar-curry med aubergine, peanuts og græskar

Varmende, velkrydret curry på en af efterårets dejligste råvarer, græskar. Curryen er smagt til med masser af kokosmælk, peanutbutter, ingefær og chili. Lad det hele simre, til alle smagene når hinanden, og server med masser af frisk koriander, hakkede peanuts og lidt ris. Opskrift på curry til 6-8 pers. 1 aubergine, skåret i små tern […]

Græskarsmør

En opskrift, der egentlig ikke har noget med smør at gøre, men har fået navnet pga. sin smørbare konsistens. Det er en form for marmelade, hvor græskarret koger i æblejuice med ingefær, nelliker, kanel og muskat, hvilket giver en krydret og mild ”smør”, der smager fantastisk sammen med en salt ost. Opskrift på 2 store […]

Meyers hvedebrød med revet rugbrød

Claus Meyer er brød-afficionado. Han har næsten hele sit liv bagt sit eget brød. Han afholder brødkurser for flere tusinde mennesker årligt, og han står bag adskillige bagerbutikker – Meyers Brød. Han har udgivet flere bøger om kunsten at bage, og den sidste nye brødbog er lige kommet på hylderne. Vi giver dig opskriften på […]

Græskarkage i lag med kaffe-smørcreme

En vidunderligt krydret græskarkage, der minder lidt om en klassisk gulerodskage i smagen, men den serveres som en lagkage lagt sammen med en forførende kaffe-marengs-smørcreme og en krydret pumpkin-pie-krydret sirup på toppen. En kage til alle slikmunde (fx omkring Halloween) og alle, der trænger til at se lidt lyst på vintermørket. Opskrift på 1 stor […]

Cookies med M&M’s

Hyggelige cookies i amerikansk stil med et blødt indre og sprødt ydre. De peppes op af M&Ms i pangfarver, men er de til et voksent publikum, kan du også bruge chokoladestykker og mintchokolade til opskriften. Opskrift på 28 cookies 225 g smør, blødt 330 g brun farin 2 æg 1 tsk vaniljesukker 320 g mel […]

Amerikanske pandekager med græskar og æble

Tykke, godgørende pandekager i amerikansk stil med masser af varmende kanel og ingefær. Pandekagedejen bliver også tilsat lidt græskarpure, der giver den fylde, og lidt friskrevet æble, der giver sødme og tekstur. Spis pandekagerne med masser af ahornsirup og lidt frisk æble til. Opskrift på 8-10 pandekager Ca. ½ græskar, ca. ½ kg, fx blue […]