Double cream

Lige lidt tykkere, lidt federe og lidt mere uimodståelig end almindelig fløde. Næsten så tykt, at det skal trykkes ud af flasken eller kartonen. Ja, så god og fed er konsistensen på double cream, der rammer en fedtprocent på mellem 48 og 50. Det er først inden for de seneste år, at double cream for […]

Paul Cunninghams whiskychokolade-trøfler

Trøflerne er ultranemme at lave. Det er chokolade, honning og whisky, og de skal helst opbevares i fryseren og serveres kolde. Kokken Paul Cunningham anbefaler at servere dem til et glas whisky og en kop varm kaffe, så den kolde trøffel smelter ved mødet med den varme kaffe i munden. Uhmmm … Opskrift til ca. […]

Grønkål med hvid miso og rugchips

I denne enkle salat møder det ultradanske – og vildt sunde – grønkål en lettere sødlig og gæret smag fra misoen og et solidt knasende element fra de hjemmelavede rugchips. Salaten kan spises for sig selv, til vinterens mange rodfrugte-retter eller som en del af et dansk-japansk tema. Opskrift til 4-8 pers. 300 g grønkål, […]

Sønderjyske julestænger

Det er 50 år siden, denne opskrift kom til verden, og den er lige genial i dag. Angiveligt stammer den fra en skovfoged-frue i Sønderjylland, som gav den til Kirsten Hüttemeier. Stængerne skal ikke hæve, men kan bare bages her og nu. Fyldet kan være både mandler og rosiner, sukat eller pomerans. Vi har fået […]

Biscotti med citrus og rosmarin

Disse ekstra-sprøde, italienske kager er lidt af en tilsnigelse i julekage-repertoiret, men som andre af julens småkager er de dejligt krydrede af citrusskal, rosmarin og masser af nødder, og de passer i mange sammenhænge, også på jule-kagebordet. Opskrift på ca. 40  småkager i str. L eller ca. 75 i alm. str. 500 g hvedemel 500 […]

Kandiseret ingefær

Kandiseret ingefær – eller krystalliseret, som det også kaldes – er noget af verdens ældste slik, og det stammer oprindelig fra Kina. Ydersiden er sprød af det krystalliserede sukker, mens det indre nærmest er en ingerfærkaramel med en intens ingefærsmag. Opskrift på ca. 300 g 450 g ingefær, skrællet og skåret i tern 1 ¼ […]

Pebernødder – Black & White

Hjemmelavede pebernødder smager nu engang bare mange gange bedre, end dem man køber, og så er de nemme at lave. Disse er lavet med rigtig peber, der smager igennem – juster mængden, hvis de også skal spises af børn! Og så er de som en lille finurlighed dyppet i lys og mørk chokolade, hvis bløde […]

Granatæbler med hjemmelavet marcipan

Det er ikke den store videnskab at lave hjemmelavet marcipan, men til gengæld kræver det rigtig gode råvarer, så gå efter nogle mandler af god kvalitet. Den friske marcipan behøver ikke selskab af andet end friske granatæbler for at være en stor gastronomisk oplevelse. Her får du kokken Thomas Hess fra Aarstidernes opskrift. Opskrift til […]

Hjemmelavet flydende Daim

En genialitet i al sin enkelhed. En sprød mandelkaramel betrukket med chokolade. That´s it, og så er alle glade. Daim er opfundet af det svenske Marabou i starten af 1950´erne under navnet Dajm. Prøv også Hjemmelavet Bounty-bar Opskrift til 4. pers. Mandelkaramel: 1 dl sirup 50 g smør 2 dl sukker ½ dl mandler, smuttede […]

Mrs. Cunninghams julefrugtkage

Tung, sød og ualmindeligt lækker er denne klassiske frugtkage med tørret frugt og cocktailbær. Der er også masser af citron- og appelsinskal i, og det er vigtigt at lade kagen stå et døgn eller to, når den er bagt, så citrussmagen rigtigt kan trække ud i kagen. Man skal ikke spise for store stykker af […]