Paul Cunninghams whiskychokolade-trøfler

Trøflerne er ultranemme at lave. Det er chokolade, honning og whisky, og de skal helst opbevares i fryseren og serveres kolde. Kokken Paul Cunningham anbefaler at servere dem til et glas whisky og en kop varm kaffe, så den kolde trøffel smelter ved mødet med den varme kaffe i munden. Uhmmm …

Opskrift til ca. 20 stk. afhængig af størrelsen

200 g god mørk chokolade min. 70 %
200 g lynghonning
4 spsk whisky – cognac eller grappa kan også bruges
1 dl god mørk kakao

Bræk chokoladen i stykker, og smelt den med honningen i en gryde over svag varme. Rør whisky i blandingen, og lad den køle lidt af. Hæld massen i en opbevaringsbøtte, og stil den i køleskab et par timer eller natten over. Hæld kakao i en skål. Tag to teskeer, og form trøffelstykker ud af den kolde masse, og læg dem over i kakaopulveret, og tril dem grundigt i det. Kom trøffelstykkerne i en beholder, og opbevar i fryseren, til de skal spises.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere