Kandiseret ingefær – eller krystalliseret, som det også kaldes – er noget af verdens ældste slik, og det stammer oprindelig fra Kina. Ydersiden er sprød af det krystalliserede sukker, mens det indre nærmest er en ingerfærkaramel med en intens ingefærsmag.

Opskrift på ca. 300 g

450 g ingefær, skrællet og skåret i tern
1 ¼ l vand
Ca. 300 g sukker

Brug fx den kandiserede ingefær til disse Ingefær-cookies

Kom ingefærskiverne i en gryde med vand, og kog det i ca. 35 min., til ingefæren er mør. Si vandet fra ingefæren, men gem lidt mere end ½ dl af kogevandet. Vej ingefæren, og mål en tilsvarende mængde sukker af. Kom ingefæren tilbage i gryden sammen med kogevandet, og tilsæt sukkeret. Bring det hele i kog, og rør i det med jævne mellemrum. Lad det simre, til sukkersiruppen ser tør ud og næsten er kogt væk, så massen begynder at krystallisere. Hold godt øje med det til sidst, for når sukkeret er tæt på at krystallisere, er der større risiko for, at det brænder på. Processen tager op mod 50 min. Hæld ingefæren ud på et stykke bagepapir eller allerhelst på en rist, og sørg for, at der er lidt luft imellem stykkerne – de ligger sammen med en masse sukker, så når stykkerne er kølet af, kan det overskydende sukker knækkes af, og ingefæren kan fyldes på glas. Det holder sig mindst 2 uger.

TIP. Opskriften kan også bruges til at kandisere citrusskal, men i det tilfælde skal sukkermassen varmes op og køles ned 5-6 gange for at komme bitterstofferne i citrusskallen til livs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *