Granatæbler med hjemmelavet marcipan

Det er ikke den store videnskab at lave hjemmelavet marcipan, men til gengæld kræver det rigtig gode råvarer, så gå efter nogle mandler af god kvalitet. Den friske marcipan behøver ikke selskab af andet end friske granatæbler for at være en stor gastronomisk oplevelse. Her får du kokken Thomas Hess fra Aarstidernes opskrift.

Opskrift til 4-8 pers.

Marcipan:
200 g mandler
2 dl vand
1½ dl rørsukker
Lidt stødt kardemomme

Ved servering:
3 granatæbler
Evt. lidt god, tæt frugtsaft
Evt. friske mynteblade

Prøv også Marcipankage med masser af citron

Marcipan: Blend mandlerne fint i en foodprocessor. Kog vand og rørsukker i 5 min. Tilsæt kardemomme, og kom sukkersiruppen i en tynd stråle ned til mandlerne, imens der blendes. Kom mandelmassen ud på et bord, ælt den igennem, og pak den ind i køkkenfilm.
Ved servering: Rul granatæblerne på et bord, så kernerne løsner sig. Del granatæblerne på midten, og tag kernerne og saften ud. Fjern de hvide hinder, og gem kerner med saft i en skål. Du kan evt. gøre saften lidt kraftigere med lidt frugtsaft eller en skefuld marmelade. Server granatæblerne med små kugler hjemmelavet marcipan og evt. en håndfuld friske mynteblade.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere