Hjemmelavet flydende Daim

En genialitet i al sin enkelhed. En sprød mandelkaramel betrukket med chokolade. That´s it, og så er alle glade. Daim er opfundet af det svenske Marabou i starten af 1950´erne under navnet Dajm.

Prøv også Hjemmelavet Bounty-bar

Opskrift til 4. pers.

Mandelkaramel:
1 dl sirup
50 g smør
2 dl sukker
½ dl mandler, smuttede og finthakkede

Mælkechokolademousse:
100 g mælkechokolade
3 æg, delt i blommer og hvider
1 knsp salt

Mandelkaramel: Kog alle ingredienserne (undtagen mandlerne) op til 150 grader. Tilsæt mandlerne, og hæld karamellen ud på bagepapir. Lad det størkne helt, og hak det så i små stykker.
Mælkechokolademousse: Smelt chokoladen, pisk æggeblommerne i en skål, og pisk æggehviderne helt stive i en anden skål. Bland den smeltede chokolade godt med æggeblommerne, og tilsæt salt. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i, hæld på 4 glas, og sæt på køl i minimum 4 timer før servering. Drys moussen med den hakkede karamel inden servering.

Prøv også Hjemmelavet Yankee-bar

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere