En genialitet i al sin enkelhed. En sprød mandelkaramel betrukket med chokolade. That´s it, og så er alle glade. Daim er opfundet af det svenske Marabou i starten af 1950´erne under navnet Dajm.
Prøv også Hjemmelavet Bounty-bar
Opskrift til 4. pers.
Mandelkaramel:
1 dl sirup
50 g smør
2 dl sukker
½ dl mandler, smuttede og finthakkede
Mælkechokolademousse:
100 g mælkechokolade
3 æg, delt i blommer og hvider
1 knsp salt
Mandelkaramel: Kog alle ingredienserne (undtagen mandlerne) op til 150 grader. Tilsæt mandlerne, og hæld karamellen ud på bagepapir. Lad det størkne helt, og hak det så i små stykker.
Mælkechokolademousse: Smelt chokoladen, pisk æggeblommerne i en skål, og pisk æggehviderne helt stive i en anden skål. Bland den smeltede chokolade godt med æggeblommerne, og tilsæt salt. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i, hæld på 4 glas, og sæt på køl i minimum 4 timer før servering. Drys moussen med den hakkede karamel inden servering.
Prøv også Hjemmelavet Yankee-bar