Grønkål med hvid miso og rugchips

I denne enkle salat møder det ultradanske – og vildt sunde – grønkål en lettere sødlig og gæret smag fra misoen og et solidt knasende element fra de hjemmelavede rugchips. Salaten kan spises for sig selv, til vinterens mange rodfrugte-retter eller som en del af et dansk-japansk tema.

Opskrift til 4-8 pers.

300 g grønkål, rød eller grøn
200 g rødløg, skåret i både
2 spsk hvid miso*
2 spsk olivenolie
1 citron, saften af
Sort peber
Havsalt

Rugchips:
4 skiver maltrugbrød, skåret i tern
Olivenolie, til stegning

Prøv også Spansk salat 1-2-3

Rib grønkålen, skyl den godt, og skær den i fine strimler. Den skal være hakket meget fint, for ellers er grønkål lidt hård at spise rå. Vend grønkålen med fine både af rødløg. Rør en dressing sammen af hvid miso, olivenolie, citronsaft, sort peber og havsalt, og vend det med grønkålen. Smag kålen til.
Rugchips: Rist rugbrødsternene sprøde i olivenolie på en pande. Lad croutonerne køle let af.
Server salaten med de ristede croutoner.

*Hvid miso er lavet af kogte sojabønner, havsalt og en bakteriekultur og har gennemgået en mild og hurtig fermentering. Den kan købes hos den asiatiske købmand.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere