0

Lun rød salat med friske figner og pigeonæbler

Skiver af rødkål kommer en tur på panden sammen med pigeonæbler, rødløg og friske figner, der giver friskhed og bid. Til sidst overhældes den lune salat med lynsyltede rødbeder i en sødsyrlig lage med appelsinskal og vendes hurtigt rundt. Resultatet er et studie i rødt med masser af smag, og salaten er perfekt til skiver […]

Hvid bowle med riesling og druer

En forfriskende hilsen fra de franske vinmarker, for bowlen er fyldt med riesling, champagne og grønne druer. Et strejf af rom giver en god bund i smagen, og en lille sukkerlage bløder de friske og sprøde noter fra vinen op. En liflig velkomstdrink eller et glas til fiske- eller skaldyrsretter. Et godt tip er at […]

Paul Cunninghams spicy duck med bok choy

De store andelår skal helst ligge i sin krydrede marinade i to døgn, før de kommer i ovnen. Tre timer skal de have i en stor jerngryde med låg, men så er de også nærmest blevet karamelliserede med en fantastisk smag af lakrids fra stjerneanis og salt, sødt og surt. Marinaden forvandles til en smagseksplosion […]

Engelske ingefærkager

Det bliver ikke ordentlig jul hjemme hos madstylisten Vibeke Lehn uden kagedåser fulde af hendes salige mosters, Kirsten Hüttemeiers, ingefærkager. Det er herlige kager, som er rundhåndet krydret med ingefær. De passer perfekt til te, kaffe, gløgg og varme toddyer. Opskrift til ca. 75 stk. 250 g mel 1-2 spsk ingefær, stødt, efter smag 2 […]

Mrs. Cunninghams ostekiks med cheddar og stilton

De tykke ostekiks er saftige og meget osteagtige, og selv om det er lidt voldsomt, så mener Paul Cunningham (som har fået opskriften fra sin kone), at cheddarkiksene skal lægges sammen om et stykke stilton. Hvis du ikke kan finde hverken cheddar eller stilton, kan du erstatte dem med en fast dansk ost som fx […]

Makiruller med syltede svampe og sesam

Sushi er efterhånden blevet allemandsspise, og de populære makiruller er ganske enkle at lave derhjemme, og de kan varieres i det uendelige. Her bliver de fyldt med avocado, syltede svampe og sesam, så der både er noget cremet, syrligt, salt og masser af umami, som giver en dyb smag. Opskriften er lavet af kokken Thomas […]

Frugtspyd gratineret med mandelcreme

Eksotiske frugter, der kommer en tur i ovnen, hvor de udvikler endnu større sødme og en kraftigere smag. De får følge af en mandelcreme, som smyger sig om frugten og fuldender desserten. Opskrift til 4-8 pers. 1 kg eksotisk frugt, fx mango, ananas og dadler 8 grillspyd 200 g marcipan 1 æg 1 æggeblomme Se […]

Skinke med rødder og æbler a la River Cottage

I England er skinke en traditionel julespise, og på River Cottage i Sydengland laver kokkene denne ret omkring juletid, men i Danmark kunne retten her med den senneps- og honningglaserede skinke (eller skank) også sagtens egne sig på en hvilken som helst vinterdag. Lækkert er det i hvert fald. Prøv også Porchetta med basilikum, hvidløg […]

Saftigt andebryst på puy-linser med tørret peberrod

Andebrystet er stegt rosa på panden og i ovnen. Det bliver serveret på puy-linser i en smagskraftig mørk sauce på balsamico. Det hele får et frisk løft af den høvlede peberrod, som er tørret natten over i ovnen. Prøv også Grillet and til julemiddagen Opskrift til 4 pers. Tørret peberrod: 1 frisk peberrod Linser:  150 g […]

Juleboller med safran

Aromatiske og gyldne boller, der dufter af hjemmebag og er meget lækre på julemorgenbordet eller gode til en kop eftermiddagste efter en lang travetur i skoven. De kan smages til med meget andet end safran, fx kardemomme eller kanel, de kan også laves helt uden krydderi eller med tørrede bær som fx tranebær i dejen. […]