Chokoladetærte med appelsin

Appelsinmarmelade, appelsinlikør, mandelfyld og chokolade er hovedingredienserne i tærten, som på den mest behagelige vis kombinerer den lidt tunge chokolade med vinterens syrlige citrus. Tærten har godt af at stå et døgns tid, for så samler smagene sig for alvor, men den kan naturligvis også spises på dagen. Prøv også Tarte tatin Opskrift på 1 […]

Lakridskarameller

En rigtig fuldfed karameloplevelse med et solidt pift af lakrids. Karamellerne kan også sagtens laves uden lakrids, men fx med lidt havsalt i stedet. Opskrift på1 stor portion 400 g sukker 200 g lys muscovadosukker eller rørsukker 2 ½ dl sirup, gerne rørsukkersirup 2 ½ dl kondenseret mælk* ½ l piskefløde 230 g smør 4 […]

Kastanjer

I gamle dage var de bondekost, men i dag er de spiselige kastanjer en delikatesse. Grækerne tog kastanjetræerne med under armen fra Lilleasien og plantede dem mange steder i Sydueuropa, hvor de stadig vokser vildt. Romerne lavede dem om til mel og blandede det i hvedemelet for at få det til at strække, og mange […]

Hokkaidosuppe med citrongræs og sprøde ingefærrejer

Den runde og fyldige græskarsuppe er et ideelt modspil til de sprøde og krydrede rejer, der er vendt i revet ingefær, koriander og panko (japansk rasp). Suppen er smagt til med citrongræs, som giver den en fin friskhed. Opskrift til 4 pers. Hokkaidosuppe: 2 spsk smør, til stegning 5 skalotteløg, hakkede 2 fed hvidløg, hakkede […]

Fyldt chokolade med karamel og banan

Opskrift til ca. 50 fyldte chokolader 300 g piskefløde 120 g glukosesirup 180 g sukker 1-2 modne bananer 1 vanillestang, stang og kornene af 150 g mælke- chokolade, gerne Valrhonas Jivara 40 % 75 g smør 600 g mørk chokolade, 60 % 1 form til støbte chokolader Varm forsigtigt piskefløde og glukosesirup op i en […]

Rosenblomst lassi

En klassisk lassi med lettere parfumeret smag af rosenblomst. Det er kokken Thomas Hess fra Aarstiderne, der står bag den. Du kan også lave lassien med frisk mango, der blendes med de øvrige ingredienser.  Opskrift til 4-8 pers. 3 dl vand ½ l yoghurt naturel Lidt havsalt 2 spsk honning 1 spsk rosenblomstvand* Isterninger Prøv […]

Stribede marengskys

I England har to kvinder under navnet Meringue Girls sat sig for at gøre marengs moderne igen, og deres metode er at lave et farveorgie af stribede små kys. Det har vist sig, at briterne er vilde med såvel konceptet som de små marengs. Her er danske Sarah Bregendahl Støvrings version af de stribede kys, […]

Ris a la mande – den klassiske juledessert

Ingen jul uden den klassiske juledessert over dem alle – ris a la mande. Her leger Trine Hahnemann ikke med selve ris a la manden, men med tilbehøret, iden hun serverer den med en syrlig og letbitter tranebær-appelsinsauce. Det tager noget af fedmen fra fløden, men det er også lidt farligt – så kan man […]

Brun sovs – sådan laver du den bedste

Den brune sovs er uundværlig til julemiddagen, men er også et hit resten af året fx til frikadeller og flæskesteg. Her får du Trine Hahnemanns opskrift, som er baseret på andefond. Du kan med fordel lave andefonden i god tid, så du ikke først skal til at koge en fond, inden du kan koge sovsen. […]

Festlig Isbombe med passionsfrugt hvid chokolade og lakrids

4 isbomber Lakridsbund: 1 ½ past æggehvide 75 g sukker 50 g mandelmel 1 tsk lakridspulver Passionsfrugt- sorbet: 8 passionsfrugter 100 g sukker 100 g vand Lidt citronsaft Chokoladeskal: 100 g hvid chokolade 1 tsk lakridspulver Desuden:  Halvkuglesilikoneforme* Lakridsbund: Pisk æggehvider og sukker til marengs. Vend mandelmel og lakridspulver i marengsen, og smør dejen ud […]