Lykkebjerg er Arla Unikas første råmælksost, og mælken stammer, måske ikke så overraskende, fra en prisbelønnet gård af samme navn. Mælken kommer i hænderne på ostemesteren Gert på Tistrup Mejeri, som sørger for, at osten får sin krydrede smag og noter af stald, på den gode måde! Osten får her et sødligt, men dog stadig friskt modspil i form af chutneyen, hvilket understøtter ostens smag.
Prøv også Kornly med hybenrosegele
Opskrift på 1 portion tomatmarmelade
1250 g sukker
1 vaniljestang, gerne fra Tahiti, stang og kornene fra
4 timiankviste
1 rosmarinkvist
Evt. lidt æbleeddike
Evt. lidt salt
Lykkebjerg fra Arla Unika, ved servering*
Hæld kogende vand over tomaterne, og flå skindet af dem. Kom tomaterne i en gryde, og tilsæt sukkeret. Opvarm massen ved svag varme, så tomater og sukker ”smelter” sammen. Når tomaterne har frigivet deres juice, skrues op for varmen, og massen bringes i kog. Tilsæt vanillestang og korn, og kog marmeladen, til den får den rette konsistens. Det tager ca. 3-4 timer. Pluk bladene af timian og rosmarin, og hak dem fint i hånden. Tilsæt krydderurterne til marmeladen, og lad den køle af. Smag evt. til med lidt æbleeddike og salt. Fyld marmeladen på skoldede glas, og opbevar den på køl.
*Lykkebjerg kan købes hos mange ostehandlere. Alternativt kan en Vesterhavsost fra Thise Mejeri bruges, der fås i de fleste supermarkeder.