Lykkebjerg med tomatmarmelade

Lykkebjerg er Arla Unikas første råmælksost, og mælken stammer, måske ikke så overraskende, fra en prisbelønnet gård af samme navn. Mælken kommer i hænderne på ostemesteren Gert på Tistrup Mejeri, som sørger for, at osten får sin krydrede smag og noter af stald, på den gode måde! Osten får her et sødligt, men dog stadig friskt modspil i form af chutneyen, hvilket understøtter ostens smag.

Prøv også Kornly med hybenrosegele

Opskrift på 1 portion tomatmarmelade

1250 g sukker
1 vaniljestang, gerne fra Tahiti, stang og kornene fra
4 timiankviste
1 rosmarinkvist
Evt. lidt æbleeddike
Evt. lidt salt
Lykkebjerg fra Arla Unika, ved servering*

Hæld kogende vand over tomaterne, og flå skindet af dem. Kom tomaterne i en gryde, og tilsæt sukkeret. Opvarm massen ved svag varme, så tomater og sukker ”smelter” sammen. Når tomaterne har frigivet deres juice, skrues op for varmen, og massen bringes i kog. Tilsæt vanillestang og korn, og kog marmeladen, til den får den rette konsistens. Det tager ca. 3-4 timer. Pluk bladene af timian og rosmarin, og hak dem fint i hånden. Tilsæt krydderurterne til marmeladen, og lad den køle af. Smag evt. til med lidt æbleeddike og salt. Fyld marmeladen på skoldede glas, og opbevar den på køl.

*Lykkebjerg kan købes hos mange ostehandlere. Alternativt kan en Vesterhavsost fra Thise Mejeri bruges, der fås i de fleste supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER