Shawarma i arabiske fladbrød
Kødet marineres dagen før, så det skal bare steges, og hvis du ikke orker at bage pandekagerne selv, kan de købes hos den etniske grønthandler. Opskrift til 4-6 pers. Shawarma: 1 kg lammekød, fx bov, alternativt kan kylling også bruges 5 dl græsk yoghurt 5 fed hvidløg, knuste 2 tsk allehånde, stødt 1 ½ tsk […]
Æbler i tempuradej med sirupsdip af appelsin og chili
En rigtig æblesnack, som skal spises med det samme, for så holder æblerne sig sprøde, og hvis de er lune, suger de også godt af den søde og stærke dip Opskrift til 6- 8 pers. Sirupsdip med appelsin og chili*: 2 ½ dl vand 125 g rørsukker 1 rød chili, udkernet og snittet ½ vanillestang, […]
Æbleflæsk anno 2011
Sprødstegt og knasende flæsk med stegte og sødlige stykker æble og løg krydret med frisk timian; det er en herreret, som damer også godt kan lide! Opskrift til 4 pers. 600-700 g stegeflæsk, skåret i ½ cm tykke skiver Salt og groftkværnet peber 1-2 spsk rapsolie Rosmarin eller timian 3 løg 4-5 æbler, gerne spiseæbler […]
Æble- og fennikelsalat med rørt laks
Smagen af anis og æble er godt at kombinere som her, hvor anissmagen fra den sprøde fennikel giver en dyb og efterårsagtig smag til de friske æbler. Opskrift til 4 pers. 250-300 g laks, varmrøget 2-3 spsk cremefraiche 9 % ½ lille rødløg, finthakket 2-3 spsk purløg, finthakket Salt og friskkværnet peber Æble-fennikelsalat: 1-2 fennikler […]
Kokoskylling i mandler og koriander
En kyllingeret, der vækker smagsløgene til live med masser af smag af koriander, kokosmel og lime. Opskrift til 4 pers. 4 kyllingebryster 2 spsk kokosmel 1 spsk ingefær, revet ½ bdt frisk koriander, finthakket 2 limefrugter, økologiske, skal og saft af 1 spsk rørsukker 1 tsk fiskesauce 2 fed hvidløg, knuste 2 spsk mandelflager Salt […]
Æblepandekager med calvadoscreme
Her er en dessert, der passer lige til sæsonen, når dagene bliver kortere. De røde efterårsæbler er stadig i sæson, så hvorfor ikke samle ind, og bruge dem i et par lækre og tykke pandekager med en god kugle calavdoscreme? Det er en sand efterårs perle, der er nem at lave og hyggelig at dele. […]
Chokoladebar med salt-karamel
En bombe af sukker, smør og salt. Det er en kæmpestor småkage beklædt med karamel og overtrukket med chokolade, som kan skæres ud i så store eller små stykker, som du lyster. Den minder rigtig meget om chokoladebaren Twix – bare bedre! Den kan laves flere dage i forvejen, så det er bare med at […]
Tortelloni med krydderurter og ricotta
Den klassiske variation af denne ret er med spinat, men prøv med friske krydderurter i stedet, det smager fantastisk. Opskrift til 4 pers. Pasta-grundopskrift: Ca. 400 g mel* 4 æg Fyld af krydderurter og ricotta: 1 pk ricotta 1 bdt krydderurter, gerne blandede, fx basilikum, timian, salvie m.m., finthakkede Salt Ved servering: Parmesan, revet Friske […]
Ovnstegt kylling med krydderurter og savojkål bagt med ost
Nogle af landets bedste kyllinger kommer fra den økologiske producent Sødam ved Møgeltønder, og en sådan kylling kræver kun lidt krydderurter og en god stegning for at blive en stor, gastronomisk oplevelse, fortæller kok og madskribent Katrine Klinken, som står bag opskriften. Opskrift til 5-6 pers. 1 stor, god kylling, ca. 1 ½ kg, fx […]
Mælk og honning med brombær
En rigtig dansk mælkedessert, der minder lidt om italienernes panna cotta, men som er mere blød og mindre fed pga. mælken, forklarer kok og madskribent Katrine Klinken, som står bag opskriften. Opskrift til 4 pers. 2 ½ dl sødmælk, fx Jersey Maxi Sødmælk fra Thise* 200 g cremefraiche 38 % 2 blade husblas ½ l […]