0

Æble- og fennikelsalat med rørt laks

Smagen af anis og æble er godt at kombinere som her, hvor anissmagen fra den sprøde fennikel giver en dyb og efterårsagtig smag til de friske æbler. Opskrift til 4 pers. 250-300 g laks, varmrøget 2-3 spsk cremefraiche 9 % ½ lille rødløg, finthakket 2-3 spsk purløg, finthakket Salt og friskkværnet peber Æble-fennikelsalat: 1-2 fennikler […]

Kokoskylling i mandler og koriander

En kyllingeret, der vækker smagsløgene til live med masser af smag af koriander, kokosmel og lime. Opskrift til 4 pers. 4 kyllingebryster 2 spsk kokosmel 1 spsk ingefær, revet ½ bdt frisk koriander, finthakket 2 limefrugter, økologiske, skal og saft af 1 spsk rørsukker 1 tsk fiskesauce 2 fed hvidløg, knuste 2 spsk mandelflager Salt […]

Æblepandekager med calvadoscreme

Her er en dessert, der passer lige til sæsonen, når dagene bliver kortere. De røde efterårsæbler er stadig i sæson, så hvorfor ikke samle ind, og bruge dem i et par lækre og tykke pandekager med en god kugle calavdoscreme? Det er en sand efterårs perle, der er nem at lave og hyggelig at dele. […]

Chokoladebar med salt-karamel

En bombe af sukker, smør og salt. Det er en kæmpestor småkage beklædt med karamel og overtrukket med chokolade, som kan skæres ud i så store eller små stykker, som du lyster. Den minder rigtig meget om chokoladebaren Twix – bare bedre! Den kan laves flere dage i forvejen, så det er bare med at […]

Tortelloni med krydderurter og ricotta

Den klassiske variation af denne ret er med spinat, men prøv med friske krydderurter i stedet, det smager fantastisk. Opskrift til 4 pers. Pasta-grundopskrift: Ca. 400 g mel* 4 æg Fyld af krydderurter og ricotta: 1 pk ricotta 1 bdt krydderurter, gerne blandede, fx basilikum, timian, salvie m.m., finthakkede Salt Ved servering: Parmesan, revet Friske […]

Ovnstegt kylling med krydderurter og savojkål bagt med ost

Nogle af landets bedste kyllinger kommer fra den økologiske producent Sødam ved Møgeltønder, og en sådan kylling kræver kun lidt krydderurter og en god stegning for at blive en stor, gastronomisk oplevelse, fortæller kok og madskribent Katrine Klinken, som står bag opskriften. Opskrift til 5-6 pers. 1 stor, god kylling, ca. 1 ½ kg, fx […]

Mælk og honning med brombær

En rigtig dansk mælkedessert, der minder lidt om italienernes panna cotta, men som er mere blød og mindre fed pga. mælken, forklarer kok og madskribent Katrine Klinken, som står bag opskriften. Opskrift til 4 pers. 2 ½ dl sødmælk, fx Jersey Maxi Sødmælk fra Thise* 200 g cremefraiche 38 % 2 blade husblas ½ l […]

Jordbærsalat med avocado, balsamico og mozzarella

Flere studier i smag viser, at tomater og jordbær har adskillige fællestræk, for de er begge på en og samme tid meget søde og samtidig med et let strejf af noget syrligt. Opskrift til 1 stor salat 1 bk jordbær, skåret i halve 1 pose med små mozzarellakugler eller 1 stor mozzarella, trukket i strimler […]

Pinde med blåbær og jordbær

Disse ispinde er lavet på en blanding af kærnemælk, fløde og honning, og kærnemælken giver en forfriskende syrlighed, mens honningen sørger for en mild og rund bund i smagen. Opskrift på 10 stk. ½ l kærnemælk* 1 dl honning, flydende 1 dl piskefløde 2 store jordbær 125 g blåbær Pisk kærnemælk, honning og piskefløde sammen […]

Højsommer-ossobuco

Klæd simreretten ossobuco på til sommerbrug med lækre, nye rødder og små, faste tomater med stor smag. Opskrift til 4 pers. 4 skiver kalveskank Salt og peber Lidt olie 70 g tomatpure 3 fed hvidløg, hakkede 4 dl hvidvin Ca. 1 l vand 400 g spæde rodfrugter, fx persillerødder og gulerødder 4 nye rødløg, halverede […]