Ovnstegt kylling med krydderurter og savojkål bagt med ost

Nogle af landets bedste kyllinger kommer fra den økologiske producent Sødam ved Møgeltønder, og en sådan kylling kræver kun lidt krydderurter og en god stegning for at blive en stor, gastronomisk oplevelse, fortæller kok og madskribent Katrine Klinken, som står bag opskriften.

Opskrift til 5-6 pers.

1 stor, god kylling, ca. 1 ½ kg, fx fra Sødam*
2 håndfulde friske krydderurter, fx salvie, løvstikke, bredbladet persille og mynte
Smør, smeltet, til pensling
Salt og peber

Savojkål:
1 savojkål
100 g god, fast komælksost, evt. en godt lagret rest

Tilbehør:
Kartofler eller brød

Læg kyllingen med brystet opad. Skyl krydderurterne, og fjern evt. grove stilke. Kom krydderurterne ind under skindet på kyllingens bryst. Løsn skindet fra gumpen med et par fingre. Læg kyllingen i et ovnfast fad, og pensl hele overfladen på kyllingen med smeltet smør. Krydr med salt og peber. Steg kyllingen i ovnen ved 160 grader ca. 1 time og 15 min., til den er gennemstegt: Det ses bedst i leddet mellem lår og krop – det må ikke være rødt, men skal være gennemstegt og lyst i farven. Lad kyllingen hvile ca. 20 min. Skær eller klip den ud med en fjerkræsaks i 8 stykker: 2 overlår, 2 underlår og 4 stykker bryst.
Savojkål: Skær stokken fra kålen, og skær den ud i stykker på ca. 5 x 5 cm. Kog kålen i 7-10 min. i letsaltet vand, til den er mør. Lad den dryppe godt af i en si. Læg den varme kål i et ovnfast fad, og kom stykker af ost oven på. Sæt den under en varm grill et par min. i ovnen, og server det til kyllingen med kartofler eller brød.

*Kyllinger fra landbruget Sødam midt i marsken er økologiske, og kan bl.a. købes på www.soedam.dk

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER