Æble- og fennikelsalat med rørt laks

Smagen af anis og æble er godt at kombinere som her, hvor anissmagen fra den sprøde fennikel giver en dyb og efterårsagtig smag til de friske æbler.

Opskrift til 4 pers.

250-300 g laks, varmrøget
2-3 spsk cremefraiche 9 %
½ lille rødløg, finthakket
2-3 spsk purløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber

Æble-fennikelsalat:
1-2 fennikler
1-2 æbler, fx Ingrid Marie eller Rubens, udkernede
Citronsaft + lidt reven citronskal, økologisk
Olivenolie
Salt og peber

Stegte kapers:
4 spsk kapers, velafdryppede
Olivenolie, til stegning

Pil laksen for skind og evt. større ben. Brug en gaffel, og rør laksekødet med cremefraiche, rødløg, purløg samt salt og peber.
Æble-fennikelsalat: Snit fenniklerne fint, og gem lidt af den grønne top til pynt.
Snit æblerne i både, bland dem med fennikel, lidt citronsaft og -skal, og smag til med lidt olivenolie, salt og peber.
Stegte kapers: Tryk kapersene tørre, og steg dem på en lille pande i olivenolie, til de er sprøde. Lad dem afdryppe på lidt køkkenpapir, før de drysses over salaten, der pyntes med fennikeltop, og serveres med de rørte laks.

* I stedet for laks kan bruges friskrøget makrel.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere