Jordbærsalat med avocado, balsamico og mozzarella
Flere studier i smag viser, at tomater og jordbær har adskillige fællestræk, for de er begge på en og samme tid meget søde og samtidig med et let strejf af noget syrligt. Opskrift til 1 stor salat 1 bk jordbær, skåret i halve 1 pose med små mozzarellakugler eller 1 stor mozzarella, trukket i strimler […]
Pinde med blåbær og jordbær
Disse ispinde er lavet på en blanding af kærnemælk, fløde og honning, og kærnemælken giver en forfriskende syrlighed, mens honningen sørger for en mild og rund bund i smagen. Opskrift på 10 stk. ½ l kærnemælk* 1 dl honning, flydende 1 dl piskefløde 2 store jordbær 125 g blåbær Pisk kærnemælk, honning og piskefløde sammen […]
Højsommer-ossobuco
Klæd simreretten ossobuco på til sommerbrug med lækre, nye rødder og små, faste tomater med stor smag. Opskrift til 4 pers. 4 skiver kalveskank Salt og peber Lidt olie 70 g tomatpure 3 fed hvidløg, hakkede 4 dl hvidvin Ca. 1 l vand 400 g spæde rodfrugter, fx persillerødder og gulerødder 4 nye rødløg, halverede […]
Brioche boller med chokolade – sådan gør du
Brioche er fransk bagværk, når det er bedst: Fyldt med æg og smør, der giver et blødt og aromatisk brød, der både kan bruges i det søde og det salte køkken, for det kan fyldes med alt fra parmaskinke og ost til chokolade og appelsin som her. En vellykket brioche er afhængig af en god […]
Rabarbersorbet og rabarbergrød med yoghurtcreme
Der findes næppe noget mere forfriskende end sorbet-is på en varm sommerdag, og en af de mest sommersæson-bestemte råvarer er rabarber. Lav din egen rabarbersorbet, og spis den alene eller som en mundrenser mellem retterne i en større menu. Eller du kan gøre som kokken Morten Køster og som her lade den indgå i en […]
Onglet med asparges og brunet smørsauce
Franskmændene kalder udskæringen for onglet, mens den hos de fleste danske slagtere går under navnet oksenyretapper. Engang en velbevaret slagterhemmelighed og en meget billig spise, men i dag er onglet rykket gevaldigt op ad pris- og kødranglisten. Det er velfortjent, for det er et stykke kød med stor smag, som kun behøver en kort tilberedning. […]
Kold agurkesuppe med ramsløg og rejer
Den kolde agurkesuppe er fantastisk på en varm dag, for ligesom en spansk gazpacho virker den svalende og mætter ikke alt for voldsomt. Opskrift til 4 pers. 1 agurk, skrællet og skåret i mindre stykker 12 ramsløgsblade 3 dl græsk yoghurt 10 % 2 dl hønsebouillon, kold Salt og peber 200 g ekstra store rejer, […]
Frikasse med lam, dild og rejer
Den smør-agtige og let nøddede smag fra kartoflerne er helt fantastisk sammen med den fede og krydrede smag fra lammet. Opskrift til 5 pers. 100 g smør 100 g hvedemel 1 kg lammebryst eller bov, skåret i tern a ca 1 ½ cm x 1 ½ cm 1 tepose 1 tsk sorte peberkorn 1 tsk […]
Vagtelæg med Rømø-rejer, rapsmayo og sprødt kyllingeskind
Torsten Vildgaard, tidligere kreativ køkkenchef på Noma, kreerer smørrebrød i verdensklasse, når han nyfortolker en gammel kending. Der er absolut tale om en deluxe-model, når hver æggemad får ni vagtelæg, pillede Rømø-rejer, et super velsmagende sprødt kyllingeskind og fuglegræs og vildkarse. Æggemaden bliver aldrig den samme, efter du har prøvet denne. Rapsmayonnaise: 125 g past. […]
Friske ruller med melon, tigerrejer, chili og thaibasilikum
Lynhurtige vietnamesiske ruller fyldt med melon, rejer, rødkål, gulerod, chili og masser af thaibasilikum, hvorefter de drysses med den japanske sesamsalt Gomasio. Rullernes serveres med det samme med en dip af lime, honning, soja og mayonnaise. Lynhurtigt, sprødt og delikat. Opskrift på ca.15 stk. 15 rispapir* ½ rødkål, fintsnittet ½ melon, gerne honningmelon, skåret i […]