Brioche boller med chokolade – sådan gør du

Brioche boller med chokolade

Brioche er fransk bagværk, når det er bedst: Fyldt med æg og smør, der giver et blødt og aromatisk brød, der både kan bruges i det søde og det salte køkken, for det kan fyldes med alt fra parmaskinke og ost til chokolade og appelsin som her. En vellykket brioche er afhængig af en god […]

Rabarbersorbet og rabarbergrød med yoghurtcreme

Der findes næppe noget mere forfriskende end sorbet-is på en varm sommerdag, og en af de mest sommersæson-bestemte råvarer er rabarber. Lav din egen rabarbersorbet, og spis den alene eller som en mundrenser mellem retterne i en større menu. Eller du kan gøre som kokken Morten Køster og som her lade den indgå i en […]

Onglet med asparges og brunet smørsauce

Franskmændene kalder udskæringen for onglet, mens den hos de fleste danske slagtere går under navnet oksenyretapper. Engang en velbevaret slagterhemmelighed og en meget billig spise, men i dag er onglet rykket gevaldigt op ad pris- og kødranglisten. Det er velfortjent, for det er et stykke kød med stor smag, som kun behøver en kort tilberedning. […]

Kold agurkesuppe med ramsløg og rejer

Den kolde agurkesuppe er fantastisk på en varm dag, for ligesom en spansk gazpacho virker den svalende og mætter ikke alt for voldsomt. Opskrift til 4 pers. 1 agurk, skrællet og skåret i mindre stykker 12 ramsløgsblade 3 dl græsk yoghurt 10 % 2 dl hønsebouillon, kold Salt og peber 200 g ekstra store rejer, […]

Frikasse med lam, dild og rejer

Den smør-agtige og let nøddede smag fra kartoflerne er helt fantastisk sammen med den fede og krydrede smag fra lammet. Opskrift til 5 pers. 100 g smør 100 g hvedemel 1 kg lammebryst eller bov, skåret i tern a ca 1 ½ cm x 1 ½ cm 1 tepose 1 tsk sorte peberkorn 1 tsk […]

Vagtelæg med Rømø-rejer, rapsmayo og sprødt kyllingeskind

Torsten Vildgaard, tidligere kreativ køkkenchef på Noma, kreerer smørrebrød i verdensklasse, når han nyfortolker en gammel kending. Der er absolut tale om en deluxe-model, når hver æggemad får ni vagtelæg, pillede Rømø-rejer, et super velsmagende sprødt kyllingeskind og fuglegræs og vildkarse. Æggemaden bliver aldrig den samme, efter du har prøvet denne. Rapsmayonnaise: 125 g past. […]

Friske ruller med melon, tigerrejer, chili og thaibasilikum

Lynhurtige vietnamesiske ruller fyldt med melon, rejer, rødkål, gulerod, chili og masser af thaibasilikum, hvorefter de drysses med den japanske sesamsalt Gomasio. Rullernes serveres med det samme med en dip af lime, honning, soja og mayonnaise. Lynhurtigt, sprødt og delikat. Opskrift på ca.15 stk. 15 rispapir* ½ rødkål, fintsnittet ½ melon, gerne honningmelon, skåret i […]

Blødkogt æg med rimmet torsk, rejer og karse

Drys et frisk stykke torsk med salt og sukker, lad det stå et par timer, og resultatet er et stykke ultramørt, gennemsigtigt stykke rimmet torsk med en fin balanceret havsmag. Fisken smager fortryllende sammen med små danske rejer, et blødkogt æg til at give fylde og et solidt drys skarp karse. Opskrift til 4 pers. […]

Isvafler med salte sukkerglaserede pecannødder

Isen er lavet med aromatisk ahornsirup og cremet fløde, mens pecannødderne (eller andre nødder, du lige har ved hånden) bliver knasende i rørsukkersirup. Opskrift på ca. 6-8 store vafler 2 æggeblommer, past. 3 æg, past. 75 g ahornsirup 100 g farin 2 spsk rørsukkersirup* 2 spsk sukker 100 g saltede pecannødder eller almindelige** 1/2 l […]

Melonis

Denne is er supernem at lave, virkelig forfriskende og flot at se på. Den består ganske enkelt af vandmelon, limesaft, sukker og vand, som er kogt sammen og derefter fyldt i melonskallen igen og frosset. Opskrift til 4 pers. ½ vandmelon* 1 ½ dl sukker 1 lime, saften fra ¼ dl vand Skær et hul […]