En kyllingeret, der vækker smagsløgene til live med masser af smag af koriander, kokosmel og lime.
Opskrift til 4 pers.
4 kyllingebryster
2 spsk kokosmel
1 spsk ingefær, revet
½ bdt frisk koriander, finthakket
2 limefrugter, økologiske, skal og saft af
1 spsk rørsukker
1 tsk fiskesauce
2 fed hvidløg, knuste
2 spsk mandelflager
Salt og peber
Kokosdressing:
1 dl kokosmælk
1 ½ dl græsk yoghurt
½ bdt koriander, finthakket
½ bdt mynte, finthakket
Salt og peber
Ved servering:
Grøn salat
Dagen før: Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen, og smag til med salt og peber. Gnid kyllingebrysterne i marinaden, og lad dem ligge på køl natten over og gerne længere.
På dagen: Læg kyllingen i et ildfast fad, og sæt dem i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time, eller til kyllingen er gennemstegt.
Kokosdressing: Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber.
Ved servering: Skær kyllingen ud, og server med kokosdressing og lidt frisk salat.
*Tip: Mariner kyllingen dagen før, så den blot skal steges, og lav også gerne kokos-dressingen dagen inden, da den har godt af at stå og trække.