Her er en dessert, der passer lige til sæsonen, når dagene bliver kortere. De røde efterårsæbler er stadig i sæson, så hvorfor ikke samle ind, og bruge dem i et par lækre og tykke pandekager med en god kugle calavdoscreme? Det er en sand efterårs perle, der er nem at lave og hyggelig at dele.
Opskrift til 4 pers.
Calvadoscreme:
2 dl mascarpone
2 dl piskefløde
2 spsk flormelis
½ dl calvados
Æblepandekager:
8 æg
200 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
1 stang vanille, kornene fra
200 g smør, smeltet
¾ l sødmælk
4 røde æbler
Til stegning:
200 g sukker
100 g smør
Calvadoscreme: Pisk fløde og mascarpone med flormelis. Smag til med calvados, og stil cremen på køl.
Æblepandekager: Se under billederne.
TIPS
Du behøver ikke at begrænse opskriften til æbler, som sagtens kan udskiftes med andre frugter.
Brug gerne en ekstra stor pande, og server den tykke pandekage i mindre skiver
Lav pandekagedejen i forvejen, og hold den på køl, så det er ligetil at lave pandekagen, når du har gæster.
Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt mel, bagepulver og vanille. Pisk det smeltede smør i, og tilsæt derefter mælken stille og roligt. Lad dejen trække i køleskab ca. 1 time.
Skær æblerne i skiver på ca. 1 centimeter.
Udstik det midterste af æblerne.
Smelt sukker til karamel på panden, tilsæt smør, og steg æbleskiverne gyldne på begge sider heri.
Hæld pandekagedej over, så det lige dækker æbleskiverne, og steg den forsigtigt ved jævn varme. Vend den forsigtigt, når bunden er brunet pænt. Server æblepandekagen varm med en kugle kold calvadoscreme.