Æblepandekager med calvadoscreme

Her er en dessert, der passer lige til sæsonen, når dagene bliver kortere. De røde efterårsæbler er stadig i sæson, så hvorfor ikke samle ind, og bruge dem i et par lækre og tykke pandekager med en god kugle calavdoscreme? Det er en sand efterårs perle, der er nem at lave og hyggelig at dele.

Opskrift til 4 pers.

Calvadoscreme:
2 dl mascarpone
2 dl piskefløde
2 spsk flormelis
½ dl calvados

Æblepandekager:
8 æg
200 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver
1 stang vanille, kornene fra
200 g smør, smeltet
¾ l sødmælk
4 røde æbler

Til stegning:
200 g sukker
100 g smør

Calvadoscreme: Pisk fløde og mascarpone med flormelis. Smag til med calvados, og stil cremen på køl.
Æblepandekager: Se under billederne.

TIPS
Du behøver ikke at begrænse opskriften til æbler, som sagtens kan udskiftes med andre frugter.
Brug gerne en ekstra stor pande, og server den tykke pandekage i mindre skiver
Lav pandekagedejen i forvejen, og hold den på køl, så det er ligetil at lave pandekagen, når du har gæster.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager1Pisk æg og sukker sammen, og tilsæt mel, bagepulver og vanille. Pisk det smeltede smør i, og tilsæt derefter mælken stille og roligt. Lad dejen trække i køleskab ca. 1 time.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager2Skær æblerne i skiver på ca. 1 centimeter.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager3Udstik det midterste af æblerne.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager4Smelt sukker til karamel på panden, tilsæt smør, og steg æbleskiverne gyldne på begge sider heri.

M_V_kokkeskole-Aeblepandekager5Hæld pandekagedej over, så det lige dækker æbleskiverne, og steg den forsigtigt ved jævn varme. Vend den forsigtigt, når bunden er brunet pænt. Server æblepandekagen varm med en kugle kold calvadoscreme.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER