Honning-elge

Humoristiske julesmåkager med en dyb, krydret smag af honning, nelliker og kanel. Har du ikke en elge-form, kan andre fint bruges. Opskrift til ca. 40 stk.                          800 g mel 1 spsk ingefær, stødt ½ tsk nelliker, stødt 2 tsk kanel, stødt ½ spsk […]

Bagt riscreme med kirsebærsorbet og puffede vilde ris samt sprøde kanelflager

Risalamanden er svær at erstatte, men let at variere. I denne ret er der stadig ris og fløde på bordet, men som en let bagt creme med kraftige syltede kirsebær, blid sorbet og kanelknas. Opskriften er udviklet af kokken Per Hallundbæk fra Falsled Kro til MAD&venner. Opskrift til 4 pers. Riscreme (skal begyndes en-to dage […]

Julekage

Hindbærrene frisker dejligt op i denne kage, som er fuld af velsmagende julemarcipan, og som har en god, sprød skorpe og et blødt indre, fortæller Ulla Dahl, indehaver af caféen Moccacity i Aarhus, som har udviklet opskriften til MAD&venner. Opskrift til 1 kage 4 æg 300 g sukker 200 g mel 40 g kakao 1 […]

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich er en klassiker af en grund: Kombinationen af den sprøde flæskesvær, den bløde og letsyrlige rødkål og blød mayonnaise er forrygende. Her får den lidt ekstra friskhed fra lidt æble. Opskrift til 4 pers. Rødkål: ½ rødkål 1 spsk smør 1 knsp allehånde 1 laurbær ½ stjerneanis 1 dl æbleeddike 2 dl æblejuice 2 […]

Pâte de fruits de Noël med syltet ingefær

Pâte de fruits er en ægte fransk petit fours-klassiker, der er en luksuriøs udgave af det danske frugtflæsk. Denne version er krydret med julens krydderier. Opskrift til 1 stor portion 750 g abrikospuré eller blendet abrikosmarmelade 600 g sukker 20 g smør 50 g syltet ingefær, hakket 1 vanilljestang, kornene fra 30 g pektin 50 […]

Financiers

Små saftige mandelkager afslutter den store aften sammen med en kaffe og avec. De har fået lidt vanille og mørk chokolade på toppen, bare fordi … siger kokken Trine Hahnemann om disse dejlige julekager. Opskrift til ca. 25 kager 120 g usaltet smør 80 g smuttede mandler 1 vanillestang 120 g flormelis 3 æggehvider (90 […]

Æbletoddy

En varmende toddy til den kolde tid. Smager forrygende både med og uden rom. Drik den udendørs med vanter på, anbefaler kokken Trine Hahnemann. Opskrift til 1 bowle 1 kg æbler, helst belle de boskoop 100 g sukker 2 stænger hel kanel 1 ½ l æblejuice 10-12 cl mørk rom Vask æblerne, skær dem i […]

Brunkager i sjove former

Vi har stykket opskriften sammen af forskellige, og vi har bl.a. fundet en del inspiration i en opskrift, som en ældre dame, der kom forbi hver uge med opskrifter fra ugeblade, havde med, fortæller Ulla Dahl, som driver caféen Moccacity i Aarhus, som har lavet opskriften til MAD&venner. Opskrift til ca. 50 stk. 250 g […]

Gammeldags pebernødder

En rigtig juleklassiker, som flittigt bliver bagt i hele december i caféen Moccacity i Aarhus, som drives af Ulla Dahl, der har lavet opskriften til MAD&venner. Opskrift til ca. 80 stk. 250 g mel 100 g sukker 100 g smør, blødt 1 æg ½ dl fløde ½ tsk peber ½ tsk nelliker ½ tsk ingefær […]

T-bones med honning og tomatsmør

Tomatsmørret kan bruges på alle slags bøffer, men T-bonesteaken er ret yeeha, udbryder kok og madstylist Louisa Lorang, som står bag opskriften. Opskrift til 4 pers. 2 tomater 1 spsk honning, flydende 2 tsk røget salt, knust, gerne Maldon Smoked Sea Salt* 1 spsk timian, hakket 100 g smør, blødt 4 T-bone-steaks** Lidt olie, til […]