Risalamanden er svær at erstatte, men let at variere. I denne ret er der stadig ris og fløde på bordet, men som en let bagt creme med kraftige syltede kirsebær, blid sorbet og kanelknas. Opskriften er udviklet af kokken Per Hallundbæk fra Falsled Kro til MAD&venner.

Opskrift til 4 pers.

Riscreme (skal begyndes en-to dage i forvejen):
1 l fløde
200 g jasmin ris
1 stang vanilje
200 g sukker
10 æggeblommer

Kirsebærsorbet (kan laves dagen i forvejen):
500 g kirsebær
150 g sukker
2 dl vand
1 blad husblas

Syltede kirsebær:
Et glas af de bedste italienske Amarena-kirsebær, kan købes i Irma og specialbutikker

Puffede vilde ris:
2 dl solsikkeolie
100 g vilde canadiske ris

Kanelflager:
15 g smør
15 g sukker
10 g mel
1 tsk honning
¼ tsk kanel

Riscreme: Kog fløde, ris, vanille og sukker op og lad det trække natten over i køleskabet. Næste dag koges det op og sigtes. Pisk nu risfløden ned i æggeblommerne, og fordel massen i 4 dybe tallerkner eller skåle, og bag disse i vandbad i ovnen ved 140 grader ca. 30-45 minutter. De skal have sat sig helt.
Kirsebærsorbet: Kog alt op, undtagen husblassen, og hæld gennem en sigte. Pres grundigt, så al kirsebærsaften kommer ud. Kom husblas bladet i den lune saft, og kør kirsebærjuicen på en sorbetmaskine. Alternativt kommes saften i fryseren, og den skal så røres igennem hver 2. time, så den ikke krystalliserer.
Puffede vilde ris: Varm olien op til ca. 180 grader, kom ris i, og puff dem. Det tager ca. 5 sek, så de skal tages lynhurtigt op, inden de bliver brune.
Kanelflager: Rør alle ingredienser sammen, og smør massen tyndt ud på bagepapir. Bag i ovnen ved 190 grader til den er gylden, afkøl, og knæk i flager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *