Slåenpandekager med ahornsirup
Naturen er måske ikke det mest oplagte spisekammer i de kolde vintermåneder, men der ER faktisk gode sager at finde derude. Fx slåen, som har allerbedst af lige at have fået nattefrost. Hvis du ikke lige falder over nogle slåen, kan du sagtens bruge blåbær eller aroniabær. Opskrift til 2 pers. 150 g slåen* 1 […]
Torsk med brunt peberrodssmør, pandestegt grønt og vilde svampe
Frisk, fast torsk serveres her med en blanding af tørrede, udblødte tragtkantareller og vild enoki, mens pynten er feldsalat samt frisk skovsyre og den opdyrkede variant oxalis – også kaldet lykkekløver – som også fås i supermarkeder og hos grønthandlere. Man kan godt snyde sig til en lidt vildere menu, også selv om skoven er […]
Apple Spandapple
En sur og sød drink – lige til nytårsaften eller en anden festlig lejlighed. Den smager dejligt at grønne æbler og lime og har et strejf af gin. Opskrift til 1 pers. Et low ball glas eller old fashioned 4 cl gin 2 cl Manzana Verde, æblelikør, fx fra Edmond Briottet 3 cl lime juice, […]
Sherry Flip
Et flip blev i år 1695 defineret som en varm drink bestående af øl, sukker, krydderier og æg. Her præsenteres en senere amerikansk kold udgave. Opskrift til 1 pers. 1 æg 1 cl sukkersirup 6 cl sød sherry, fx Valdivia, Pedro Ximenez Knust is Et glas på stilk Muskatnød Sådan gør du Lav din egen […]
Mint Julep
Mint Julep blev første gang beskrevet i en tekst fra 1803, samme år vi første gang ser ordet ’cocktail’ nedfældet på skrift. Begrebet ’julep’ har flere år forinden været brugt som en term for medicinske drikke. Opskrift til 1 pers. En smuk kop, der har været i fryseren 8 store mynteblade Knust is 6 cl […]
Classic Daiquiri
Den siges at være opfundet omkring år 1900, da amerikanske mineingeniører fra en jernmine af selv samme navn (Daiquiri), løb tør for gin. De måtte i stedet drikke den lokale rom, som næppe var af den kvalitet, vi ser i dag. Den blev derfor smagt til med det for hånden værende ingredienser: Lime og sukker. […]
Champagnesorbet med jordbærslør og “champagnepropper”
Jeg syntes, at der skulle et lidt knasende indslag i desserten, så jeg fandt på at lave arme riddere formet som små champagnepropper. De er da sjove, siger James Price, der har lavet desserten til MAD&venners nytårsnummer. Opskrift til 6 pers. Champagnesorbet: 200 g sukker 4 dl vand 4 dl champagne eller mousserende vin 1 […]
Oksemørbrad med foie gras-fyldte svesker
Oksemørbraden rulles i nigellafrø og peberkorn, og de små nigellafrø giver en god bitterhed til kødet, som steges på panden. Dertil er der svesker fyldt med foie gras, fortæller James Price, som fejrede nytåret i MAD&venner med denne opskrift. Opskrift til 6 pers. 1 stykke oksemørbrad fra den tynde ende, nok til 6 medaljoner Ca. […]
Hummer-fritter med hummer-mayonnaise
Det er nærmest som en stor hummer-nugget. Inspirationen har jeg fået i de sene aftentimer, når jeg har siddet og fintænkt lidt omkring nytår og ingredienser, der gerne må se flotte ud, fortæller James Price, der har lavet retten for at fejre nytåret i MAD&venner. Opskrift til 6 pers. 2 små hummere eller 1 stor […]
Kransekagestykker
En lækker lille sag i familie med kransekagen til alle festlige lejligheder. Den bagte marcipanbund får et strejf af syrlighed fra en smule fersken-abrikosmarmelade, og så er der ellers tyk, mørk chokoladeganache ovenpå til den søde tand. Opskrift til ca. 60 små kransekager Kransekagestykker: 400 g flormelis 1 kg rå marcipan 2 æggehvider 1 glas […]