Sherry Flip
Et flip blev i år 1695 defineret som en varm drink bestående af øl, sukker, krydderier og æg. Her præsenteres en senere amerikansk kold udgave.
Et flip blev i år 1695 defineret som en varm drink bestående af øl, sukker, krydderier og æg. Her præsenteres en senere amerikansk kold udgave.
Mint Julep blev første gang beskrevet i en tekst fra 1803, samme år vi første gang ser ordet ’cocktail’ nedfældet på skrift. Begrebet ’julep’ har
Den siges at være opfundet omkring år 1900, da amerikanske mineingeniører fra en jernmine af selv samme navn (Daiquiri), løb tør for gin. De måtte
Jeg syntes, at der skulle et lidt knasende indslag i desserten, så jeg fandt på at lave arme riddere formet som små champagnepropper. De er
Oksemørbraden rulles i nigellafrø og peberkorn, og de små nigellafrø giver en god bitterhed til kødet, som steges på panden. Dertil er der svesker fyldt
Det er nærmest som en stor hummer-nugget. Inspirationen har jeg fået i de sene aftentimer, når jeg har siddet og fintænkt lidt omkring nytår og
En lækker lille sag i familie med kransekagen til alle festlige lejligheder. Den bagte marcipanbund får et strejf af syrlighed fra en smule fersken-abrikosmarmelade, og
Disse delikate macarons har en fin smag af jul, fra en appelsinkaramel smagt til med kanel, vanilje og allehånde. Karamellen knuses og blandes med ganachen,
Giv de nykogte kartofler en lynhurtig skylning i koldt vand, så bliver de superlette at pille. Og tag dig god tid til at lave de
Julens andesteg bliver formidabel på grillen, for den får ekstra smag og et uimodståeligt sprødt skind. Her får du Kokken Trine Hahnemanns bud på en
Ordet bisque stammer sandsynligvis fra Biscayabugten, og oprindelig var det en meget stærk ret med kød og vildt. I 1700-tallet blev det almindeligt at bruge
Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt
Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med
Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i
Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere
I Syd- og Latinamerika er ceviche en populær ret, der laves på alle typer af hvid fisk. Metoden er enkel og består i at dryppe
Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms
En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke
At nyde en middag med havudsigt som livsnyder er en sand gave til sanserne. For
Titusindvis af mennesker i Danmark har udviklet en dyb kærlighed til at se madlavningsprogrammer på
I en tid, hvor internettet er blevet en integreret del af vores hverdag, handler online-sundhedstjenester
Black Friday, den årlige shopping begivenhed, der er blevet synonym for utrolige rabatter og uovertrufne