Pølser med æble og timian

Hjemmelavede pølser er supersjove at lave, og så er det svært ikke at blive stolt over resultatet. Du kan smagssætte dem med de krydderier, du foretrækker eller følge opskriften nedenfor, som er herlig. Opskrift på 1 portion pølser  1 kg svinebov, hakket 1 svinehjerte, hakket 200 g flommefedt* 1 fed hvidløg 1 løg 1 æble […]

Garam masala pulled pork med krydret slaw og fladbrød

Pulled pork kan tage smag af stort set alle verdenshjørner. Her er nakkefiletten vendt i indiske krydderier, hvilket absolut kan anbefales. Opskrift til 4 pers. 1 ½ kg nakkefilet, let afpudset 50 g brun farin 2-3 tsk chilipulver ½ tsk gurkemeje 2 tsk spidskommen, stødt 3 tsk garam masala 2 spsk salt 1 spsk peber […]

Tiramisu med bagte blommer

Den bløde, uimodståelige italienske klassiker bliver lige et nøk bedre, når den tilføres lidt bagte, syrlige blommer. Opskrift til 8-10 pers. Bagte blommer: Ca. 500 g blommer 4-5 spsk rørsukker eller lys muscovadosukker 1 vanillestang, flækket på tværs 1 citron, saften fra Tiramisu: 5 dl stærk, friskbrygget kaffe, afkølet 1 dl amaretto 7 store æggeblommer […]

Hasselnøddekage med whisky- og karamelglasur

En rigtig voksenkage, der blander den dybe, aromatiske hasselnøddesmag med et kick fra whisky og karamel i glasuren. Opskrift på 1 kage/ca. 10 store stykker Hasselnøddekage: 150 g hasselnødder 200 g smør 4 æg 200 g lyst muscovadosukker 100 g mel 1 tsk bagepulver ¼ tsk fint salt Glasur: Ca. 125 g flormelis 2 spsk […]

Grønkålschips med cajun-spice og dip

Glem alt om bitter kålsmag og sundheds-undertoner med disse knasende grønkålschips, der dyppes i en spicy dip. Server dem som snack til et godt glas øl eller en lille forret. Opskrift til 1 stor portion chips 1 bdt grønkål, vasket og helt tørret 2 spsk olivenolie Cajun-spice* Olie Dip: 2 dl græsk yoghurt Cajun-spice*, efter […]

Svensk blåbærcheesecake

På næsten enhver svensk cafe står der en cheesecake i montren, og kombinationen af en knasende sprød bund og en fløjlsblød, men fast creme smagt til med blåbær er da også temmelig fristende. Det er afgørende, at kagen står nogle timer på køl, for at cremen sætter sig og bliver fast. Cheesecake til 8-10 pers. […]

Ravioli og snegle

Man behøver ikke være frankofil eller sidde i Paris for at nyde snegle. I denne ravioli-version er der brugt bourgogne-snegle, der smager af en blanding af nødder og svampe. Blot 3 min. i kogende vand, og de er klar. Opskrift på ravioli til 4 pers. 24 bourgogne-snegle 6 fed hvidløg ½ finthakket skalotteløg 1 lille […]

Havgus med druer i karamel med lavendel

Blot to kilometer fra Vadehavet går køerne fra Nygård og græsser, hvilket giver deres foder et ekstra skud salt, og det afspejler sig i mælkens smag. Osten har en mild nøddesmag, der står rigtig godt til druernes sødme og lavendelblomsternes flora. Det er nærmest en sprød ost med knas fra de dannede krystaller, som alligevel […]

Hjemmelavede Oreos med mokkacreme

De ikoniske amerikanske sandwich-småkager med cremefyld i midten findes i et hav af versioner, og de søde småkager smager ekstra formidabelt med mokkacreme i midten som disse. Opskrift på 12-15 stk. Kakaobunde: 120 g hvedemel 50 g kakao 1 spsk vanillesukker 90 g hvidt sukker 100 g smør 1 stor æggeblomme Evt. 1 tsk koldt […]

Berliner og kirsebær

Udgangspunktet for denne fantastiske dessert er en hjemmelavet briochedej, der friteres og fyldes med en flødeskum med flormelis og kirsebærsaft. Minder om bagerens berlinere, bare meget bedre. Mums mums mums. Opskrift på 15-20 berlinere Briochedej: 15 g gær 1 spsk lunken vand 50 g rørsukker ¼ tsk salt 2 spsk lunken mælk ¼ tsk safran […]