Gylden pavlova med bagte figner
En fuldstændig voluminøs og forrygende dessert, som man bliver en smule andægtig overfor. Er de friske figner for svære og dyre at få fat på, kan man også bruge bagte figner på dåse, i så fald skrottes karamelsaucen, da det ellers bliver for meget af det gode. Vær opmærksom på, at det kan være lidt […]
Lammefrikadeller med citron og mynte
Gyldenstegte lammefrikadeller med en forførende duft og frisk smag af mynte og citron. På sidelinjen står en cremet tzatziki fyldt med sprøde radiser, rygeost og hvidløg, hvis skarpe smag passer godt til den blide lammearoma. Opskrift til 4-6 pers. 500 g lammekød, hakket 1 æg 2 spsk rasp 1 citron, økologisk, revet skal af 1 […]
Bruschetta med persillepesto og tallegio
Den cremede italienske tallegio har en forførende mild smag og en elegant konsistens, der gør den velegnet til at spille hovedrollen på en bruschetta sammen med et godt lag hjemmelavet persillepesto, oliven og sprødristede mandler med et hint af safran. Opskrift til 6 pers. Persillepesto: 1 bdt bredbladet persille 1 fed hvidløg 25 g hasselnødder […]
Mørbrad i filodej med saltbagte kartofler og mynte-æblesalat
Lammemørbrad er en fantastisk udskæring med en mild smag og en herlig mørhed. Her bliver kødet pakket ind i parmaskinke og en sprød filodejspakke til at give salt og knas, og de serveres med bløde kartofler (som ikke smager voldsomt af salt, bare fordi de er bagt i salt – saltet trækker blot væsken ud […]
Tarte tatin
Ingen tvivl om at de franske Tatin-søstre lavede et hit, da de fandt på denne dessert. Kombinationen af de klistrede karameltunge æblestykker og den sprøde butterdejsbund er skøn og bliver til en himmerigsmundfuld med en skefuld flødeskum eller kold vaniljeis på toppen. Brug gerne danske æbler med en god syrlighed – her er det sorten […]
Mørk krydderkage med porter og syrlig flødeost-creme
Den krydrede mørke ølsmag passer smukt sammen med den syrlige creme. En super nem og lækker skærekage, som ikke smager helt ligesom alle de andre. Opskrift på 1 krydderkage/ca. 10-12 stykker Krydderkage: 100 g blå birkes 225 g hvedemel 150 g mørkt muscovadosukker 1 tsk natron ½ tsk bagepulver ¼ tsk fint salt 1 tsk […]
Gammeldags fastelavnsboller med creme
De bløde og gammeldags fastelavnsboller med creme i midten og lavet af en smørfed kringledej er elsket af både store og små. Bollerne kan fyldes med lidt af hvert; vaniljecreme, nougat, marcipan, syltetøj eller revet æble og pyntes efter indhold. Er det den traditionelle cremefyldte bolle, skal den have en god gang glasur. Opskrift på […]
Fastelavnsboller med marcipan eller creme
Rigeligt med smør og masser af dejligt fyld af marcipan eller creme er hemmeligheden bag disse gammeldags fastelavnsboller, som er et hit både blandt børn og voksne. Opskrift på ca. 20 fastelavnsboller 50 g gær 30 g sukker 1 ¼ dl mælk 100 g smør, blødt 2 æg 1 spsk kardemomme 500 g mel, hvedemel […]
Fastelavnsboller fra Grannys House
Disse dejlige fastelavnsboller fra konditoriet Grannys House er lavet af en klassisk vandbakkelsesdej, som pakkes ind i butterdej inden bagning. Resultatet bliver en bolle som er sprød udenpå og blød indeni. Fyld fastelavnsbollerne med flødeskum, dit favoritsyltetøj og eventuelt også vaniljecreme, hvis det skal være ekstra delikat. Opskrift på 10 fastelavnsboller Vandbakkelser: 1 dl vand […]
Edamame-falafel med ras el hanout, marokkanske brød og citronyoghurt
Falafler kan sagtens laves på andet end kikærter, og med edamame-bønnerne får de en smuk, grøn farve. Server dem med hjemmelavede fladbrød og en syrlig yoghurtdressing. Opskrift til 4 pers. Marokkanske brød: 25 g gær 2 ½ dl vand, lunkent 2 tsk salt ½ tsk sukker 1 tsk olivenolie 4 dl mel 4 dl durum-mel […]