Pizza med gedeost, nektariner, basilikum og balsamico
En pizza, hvor al fyldet undtagen tomatsovsen er frisk og kommer på efter bagningen. Det giver en pizza med godt med sprødt på toppen og en let syrlighed fra nektariner og basilikum samt en god skarp og salt kant fra gedeosten. På toppen får den en hurtig balsamicosirup til at binde det hele sammen og […]
Hvidvinsdampede moules med frites og aïoli
Luk øjnene, og forestil dig at sidde på en lille fransk bistro med et koldt glas hvidvin. Ind kommer et fad med en duft af den ærkefranske ret, dampede blåmuslinger. Tag så et smut til Danmark igen, og forestil dig en dansk sommeraften med den samme ret, og det er næsten endnu bedre. Så stik […]
Pan con tomate
Tomatbrød er hjertet af det catalanske køkken omkring Barcelona, og de spiser lige så gerne skiver af brød gnedet med hvidløg og tomat og toppet med skinke til morgenmad som til frokost og som en del af aften-tapasmenuen. Retten har alt det gode fra det friskbagte brød, den salte skinke, de søde tomater, de bitre […]
Affogato med hjemmelavet hindbæris – en ægte italiensk klassiker
Affogato betyder på italiensk ”druknet”, og det er en meget udbredt måde at servere desserter på ved at drukne en kugle is i varm espresso. Oftest bruges der en fed og cremet vanilleis, men vi har taget forskud på sommeren og giver et forsommerligt pift med en lækker hjemmelavet hindbæris. Prøv også melonis Opskrift til […]
Jordbærtærte med mascarpone
Ingen sommer uden jordbærtærter, og hvorfor ikke bage den selv, når den er så enkel og uimodståelig som denne? Den består i al sin enkelhed af en mørdejsbund, en mascarponecreme smagt til med masser af citron, taglagte jordbær marineret i lidt balsamico for at fremhæve deres sødme og et godt drys citronbasilikum for at tilføre […]
Chokolademuffins med kirsebær og vaniljeskum
Saftige chokolademuffins med lækre chokoladeknasende chips i dejen og amarena kirsebær, der giver et lille hint af mandel og sødme. På toppen får de en luftig vaniljeskum, der minder lidt om flødebolleskum. What’s not to like? Opskrift på 12 chokolademuffins Chokomuffins: 300 g mel 75 g usødet kakaopulver 1 tsk bagepulver 1 tsk natron ¼ […]
Gambas a la gabardina
Rejer i ”overfrakke” kan oversættelsen lyde, og rejerne er da også først blevet svøbt i en dejfrakke og dernæst dyppet i et varmt oliebad, så resultatet er en knasende sprød og salt yderside med en blød, sød reje i midten. Server dem med lidt friskpresset citron og evt. en skålfuld allioli. Prøv også Calamares a […]
Pocherede stikkelsbær med hyldeblomstskum og knasende småkager
Stikkelsbær og hyldeblomst er en formidabel kombination, og heldet er, at de dukker op stort set samtidig. Hyldeblomsterne indeholder selv en let smag af de skarpe stikkelsbær kombineret med en parfumeret duft og aroma, hvilket igen er med til at løfte bærrenes smag. I denne dessert bliver stikkelsbærrene serveret med en let skum smagt til […]
Kornly med hybenrosegele
Den faste og milde Kornly er et resultat af ostemesteren Gert fra Tistrup Mejeris ihærdige søgen i gamle kilder. Her har han fundet en opbevaringsmetode, hvor ostene modner i en kornbunke, og under lagringen suger ostene smag af kornet, og kornet suger fugten ud af ostene. Det giver en fyldig, let syrlig ost, hvis smag […]
Ny trend: Koldbryg din kaffe
Amerikanerne har drukket koldbrygget kaffe i mange år, men nu rammer trenden for alvor Skandinavien. Glem alt om traditionel iskaffe lavet på varmbrygget kaffe gerne tilsat en masse mælk. Koldbrygget kaffe er præcis det, ordet siger: Kaffe, som er brygget koldt og aldrig har været varmet op. Det betyder, at det tager op mod et […]