Brandade-mayonnaise

Det her er en version af den klassiske sydfranske klipfiske-mousse. Traditionelt er det en blanding af klipfisk og kartofler. Her er brandaden uden kartoffel og meget mere koncentreret i form af en dip. Mayoen er lavet med frisk saltet torsk i stedet for klipfisk. Det er en ret, der er udviklet af Adam Price og […]

Hjemmelavet Mars bar

En af verdens måske mest ikoniske chokoladebarer blev opfundet i 1932 af Forrest Mars – søn af Frank C. Mars, der stiftede virksomheden Mars Inc. Som barn havde han polio og kunne ikke gå i skole, så hans mor lærte ham i stedet at arbejde i køkkenet, og han var især fascineret af at lave […]

Scones med ristede jordbær og estragon-flødeost

En videreudvikling af den britiske klassiker: scones and jam, men hvor marmeladen blot er inkorporeret i bagværket. Jordbærrene kommer en tur til tørring i ovnen, hvilket giver dem en intens og dyb smag, der ligger som små skatte i disse scones. Den friske og lette anissmag fra estragonen går perfekt til de søde og let […]

Jordbærsalat med basilikumis

En yderst forfriskende dessert, hvor kombinationen af de solmodne jordbær og den friske, græsagtige basilikum spiller elegant sammen. Isen er en sorbet og meget hurtig at lave, og så kan den sagtens spises, som den er eller med en lille skefuld akaciehonning som følgeskab. Opskrift til 4 pers. Basilikumis: 1 stort bdt basilikum 1 ½ […]

Cupcakes med brombærglasur

Disse cupcakes har brombær i såvel dejen som i den tykke flødeost-glasur, og det holder hele vejen! Kagerne i sig selv er luftige og søde kager med et afbalanceret syrligt strejf af brombær. Server dem med det samme, eller opbevar dem i en lufttæt boks, for så kan glasuren holde sig frisk i adskillige dage. […]

Spansk salat 1-2-3

Denne salat er en krydsning mellem den italienske tunsalat og den franske salade nicoise, som begge byder på sorte oliven og tun. Her blandes de to ingredienser med fyldige hvide bønner, friske cherrytomater, en let bitter tone fra spidskål og et lille spark fra de snittede rødløg til et helt lille måltid, som kan serveres […]

Tortilla española

Tortilla er spansk for æggekage med fyld, og det er svært at opstøve en tapasbar uden den på menuen. Her fyldes den med kartofler og bages i ovnen, inden den stikkes ud i elegante bidder og serveres med lidt saltet laks. En nem opskrift til mange. Spanierne siger, at en god tortilla skal kunne bøjes […]

Carpaccio af bresaola med rucola og parmesan

Ultratynde skiver af bresaola serveret med rucola og parmesan, som det ser ud over hele Italien og ikke mindst i den nordlige provins Lombardiet, hvor det saltede og lufttørrede okseinderlår stammer fra. Simpelt, hurtigt og tidløst! Forret eller antipasto til 4 pers. 200 g bresaola 1 bk rucola 2 spsk olivenolie ½ citron, saften af […]

Hjemmelavet Hvid Crunch

Den hvide knasende bar kommer fra Nestlé, der ellers startede med at producere mælkepulver og sidenhen kondenseret mælk, der var billigere efter førsteverdenskrig. Prøv også Flødeboller Opskrift til 1 stor plade chokolade 250 g hvid chokolade 50 g Rice Krispies Smelt halvdelen af den hvide chokolade i et vandbad, tag skålen af varmen, og vend […]

Stegt kylling med ærter, bacon og syltede perleløg

En helstegt kødfuld dansk kylling med masser af smag, fordi den har gået ude så meget som muligt. Sådan lyder opskriften på at få det optimale ud af denne ret, hvor den glade kylling serveres med en sprød og mættende salat med bacon, ærter og syltede perleløg. En rustik hovedret, hvor salaten sikrer, at den […]