Affogato med hjemmelavet hindbæris – en ægte italiensk klassiker

Affogato betyder på italiensk ”druknet”, og det er en meget udbredt måde at servere desserter på ved at drukne en kugle is i varm espresso. Oftest bruges der en fed og cremet vanilleis, men vi har taget forskud på sommeren og giver et forsommerligt pift med en lækker hjemmelavet hindbæris.

Prøv også melonis

Opskrift til 6 pers.

Hindbæris:
230 g hindbær, gerne frosne
150 g sukker
1 dl piskefløde
1 dl minimælk
1-2 tsk citronsaft
6 kopper espresso

Hindbæris: Blend hindbær, sukker, fløde og mælk godt sammen, og si kernerne fra. Smag til med citronsaft. Kør massen på en ismaskine, og sæt den i fryseren et par timer, så den er nem at ”scoope”.
Ved servering: Kom 1 kugle hindbæris i hvert glas, og hæld den varme espresso over. Server straks med en teske.

Prøv også Regnbueis

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER