Hvidløgssuppe med bagte hvidløg

Denne cremede suppe er en guddommelig spise, der på trods af de mange fed hvidløg slet ikke smager skarpt.

Opskrift til 4 pers.

2 løg, grofthakkede
2 spsk olivenolie
1 spsk smør
20 fed hvidløg, pillede
1 l bouillon, gerne grøntsags- eller hønsebouillon
5-6 timiankviste
1 ½ dl fløde
Salt og friskkværnet peber
8 skiver brød, gerne tørt
Olivenolie
Masser af revet ost, gerne cheddar eller gruyere

Bagte hvidløg:
4 hele hvidløg
2 spsk olivenolie
Frisk timian, finthakket
Salt og peber

Bagte hvidløg: Skær toppen af de fire hele hvidløg. Læg dem i et ildfast fad, dryp dem med olivenolie, og drys dem med timian, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time, til de er møre.
Steg løgene klare i olivenolie og smør. Tilsæt hvidløg, og lad det stege forsigtigt nogle minutter. Tilsæt bouillon og timian. Kog, indtil hvidløgene er møre, og blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. Læg to skiver brød i hver suppetallerken, og kom lidt olie på dem. Fordel osten over skiverne, og kom den rygende varme suppe henover.
Server suppen med et helt bagt hvidløg pr. person.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere