Æbleflæsk anno 2011

Sprødstegt og knasende flæsk med stegte og sødlige stykker æble og løg krydret med frisk timian; det er en herreret, som damer også godt kan lide!

Opskrift til 4 pers.

600-700 g stegeflæsk, skåret i ½ cm tykke skiver
Salt og groftkværnet peber
1-2 spsk rapsolie
Rosmarin eller timian
3 løg
4-5 æbler, gerne spiseæbler som fx Rød Aroma*
Lidt æblemost
Timian
Rugbrød, til servering

Dup flæsket tørt, og drys salt og peber på. Steg flæsket i lidt olie på en pande, til stykkerne er sprøde og gennemstegte. Tag dem op, og hæld det meste af fedtet af panden. Steg evt. flæsket af et par omgange, og hold det varmt i ovnen.
Skær løgene i lidt tykke skiver. Del, udkern, og skær æblerne i både. Kom løg og æbler på panden og svits dem – under omrøring – til de får farve. Hæld en smule æblemost ved, tilsæt rosmarin eller timian, og lad løg og æbler simre, til de lige netop er møre. Server æbleflæsket med et drys timian og rugbrød.

* I de situationer, hvor man ikke ønsker, at æblet koger helt ud ved tilberedningen, er det en fordel at anvende et spiseæble frem for et decideret madæble.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere