Grov tatar af Dexter-kvæg med koldpresset rapsolie og østers

Hvis det lyder mærkeligt, kan vi kun sige: ”Det skal prøves!” Den salte, mineralske smag af østers klæder den lidt fede, rå kødsmag forbandet godt.

Opskrift til 4 pers.

400 g hakket oksekød eller kalv, skrabet af inderlår eller et lidt mere fedtholdigt stykke kød*
Lidt citronsaft
Salt og friskkværnet peber
2-3 spsk rapsolie
To hoveder hjertesalat, skyllet og plukket
1 tsk vindruekerneolie
1 tsk æblecidereddike

Østersvinaigrette:
2 Limfjordsøsters
½ dl rapsolie
2 spsk æblecidereddike
1 bananskalotteløg, finthakket
½ bdt purløg
Et par stilke bredbladet persille
Salt og friskkværnet peber

Smag kødet til med citronsaft, salt og peber og rapsolien. Skyl salaten, og vend den med olie og eddike.
Østersvinaigrette: Åbn, og skyl østersene i egen saft. Si saften fra, og gem den. Hak østerskødet groft, og bland det med østerssaften, rapsolien, æblecidereddike og skalotteløget. Hak krydderurterne fint, og bland dem i dressingen. Smag til med salt og peber.
Anretning: Fordel kødet på tallerkner, pynt med salat, og fordel vinaigretten ligeligt over de fire portioner.

*Brug et helt frisk stykke kød.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER