Fish & Chips med remoulade

Fisk i friture er bestemt ikke at kimse af. Steg fisken, mens fritterne bliver færdige i ovnen. Så sparer du dig selv for en masse besvær med at friturestege pomfritterne ad flere omgange.

Opskrift til 4 pers.

Chips:
Ca. ½ kg bagekartofler, skrællede
4 spsk olie
½ citron, saften af
Salt og peber

Remoulade:
2 æggeblommer, pasteuriserede, stuetemperatur
½ citron, saften af
¾-1 dl neutral olie, fx rapsolie
Salt
8 cornichoner, finthakkede
2 spsk rødløg, finthakket
2 spsk kapers, finthakkede
1 spsk sennep
1 æble, finthakket
1 tsk karry

Fish:
Ca. 500 g hvid fisk, meget gerne torsk eller sej, skåret i 4 stykker
1 ½ dl øl
1 ½ dl danskvand
2 æg, delt i blommer og hvider
Ca. 3 dl mel
1 tsk salt
1 l neutral olie, fx vindruekerneolie

Chips: Skær kartoflerne ud i den form, du gerne vil have dine chips. Læg dem i en skål, og vend dem i olie og citron. Fordel dem på en bageplade, og drys med salt og peber. Bag chipsene i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min., eller til de er sprøde og gyldne. Vend dem evt. et par gange undervejs.
Remoulade: Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem godt sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under konstant og heftig piskning, til mayonnaisen bliver tyk og cremet. Tilsæt citronsaft og salt efter smag. Vend mayonnaise med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber.
Fish: Lad fisken ligge i lidt salt i ca. 30 min. for at suge væske ud af fisken. Rør øl og danskvand sammen med æggeblommer og mel. Pisk æggehviderne stive i en anden skål med saltet, og vend det i øl-massen. Varm olien op i en tykbundet gryde. Når det syder om træspidsen på en tændstik, er olien klar. Dyp fiskestykkerne i dejen, og sænk dem forsigtigt ned i frituren. Frit?fisken, til den er brun og sprød. Tag den op med en hulske, og lad den dryppe af på køkkenrulle.

*Remouladen kan laves dagen før.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER