Friske ruller med melon, tigerrejer, chili og thaibasilikum

Lynhurtige vietnamesiske ruller fyldt med melon, rejer, rødkål, gulerod, chili og masser af thaibasilikum, hvorefter de drysses med den japanske sesamsalt Gomasio. Rullernes serveres med det samme med en dip af lime, honning, soja og mayonnaise. Lynhurtigt, sprødt og delikat.

Opskrift på ca.15 stk.

15 rispapir*
½ rødkål, fintsnittet
½ melon, gerne honningmelon, skåret i skiver
3 gulerødder, revne
1 bdt forårsløg, snittede
Ca. 30 stk tigerrejer, kogte og pillede
1 bdt thaibasilikum
1 rød chili, fintsnittet
Gomasio**
2 lime, saften fra
Peber

Dressing:
1 lime, saften af
2 spsk akaciehonning
2 spsk soja
3 spsk mayonnaise
Limebåde, ved servering

Dressing: Pisk alle ingredienser sammen, og smag evt. til med ekstra honning eller salt.

Kom rispapiret i koldt vand et stykke ad gangen, til det bliver en smule blødt. Det tager ca. 15-20 sekunder. Læg det på et bræt og fyld rødkål, melon, gulerødder, forårsløg, tigerrejer og basilikum i. Drys med chili, gomasio og peber, og dryp lidt limesaft. Luk pakkerne, og gentag, til al rispapiret er brugt. Server dem med sesamdressing og limebåde.

*Fås hos asiatiske købmænd.
**Gomasio er japansk sesamsalt, der kan købes i helsekostbutikker. Alternativt kan lidt havsalt og ristede sesamfrø fint bruges.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER