Shawarma i arabiske fladbrød

Kødet marineres dagen før, så det skal bare steges, og hvis du ikke orker at bage pandekagerne selv, kan de købes hos den etniske grønthandler.

Opskrift til 4-6 pers.

Shawarma:
1 kg lammekød, fx bov, alternativt kan kylling også bruges
5 dl græsk yoghurt
5 fed hvidløg, knuste
2 tsk allehånde, stødt
1 ½ tsk nellike, stødt
1 tsk muskat, stødt
1 tsk kardemomme, stødt
1 ½ tsk garam masala
½ tsk chilipulver, stødt
1 citron, økologisk, saft og skal af

Fladbrød:
3 ½ dl vand
½ pk gær
1 tsk salt
Ca. 500 g hvedemel

Hvidløgsdressing:
3 dl cremefraiche
2 fed hvidløg, knuste
1 citron, økologisk, skal og saft af
1 bdt purløg
Salt og peber

Ved servering:
4 store tomater, hakkede
1 sprødt salathoved, hakket
2 rødløg, skåret i ringe
Sambal oelek**, efter smag
Bredbladet persille

Shawarma: Bland alle ingredienser sammen, og stil kødet på køl natten over.
Fladbrød: Opløs gæren i vandet, og rør lidt efter lidt melet i. Når dejen er blevet fast, hældes den ud på et meldrysset bord, og æltes godt sammen, til den er blød og elastisk. Tilsæt mere mel undervejs, hvis den klistrer for meget. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Skær den i 8 stykker, og form dem som boller. Rul hver bolle tyndt ud, så de bliver ca. 5 mm i tykkelsen. Steg hvert brød på en hed pande uden fedtstof i ca. 1 min. på hver side, til de bobler godt op.
Hvidløgsdressing: Bland alle ingredienser godt sammen, og smag til med salt og peber.
Ved servering: Fjern den overskydende marinade fra kødet, og steg kødet på en hed pande af flere omgange. På den måde sikrer du, at kødet steger og ikke koger. Når kødstykkerne har fået en flot stegeflade, tages de af varmen. Kom en god skefuld kød midt på et fladbrød, og kom tomater, salat og rødløg ved. Slut af med hvidløgsdressing og en skefuld sambal oelek efter smag.

* Mariner kødet dagen før, og så er det bare at stege det op og servere næste dag. Fladbrødene kan evt. købes hos en etnisk købmand.
** Sambal oelek er en chili-sauce, som stammer fra Asien. Den købes i glas i velassorterede supermarkeder, eller hos etniske købmænd.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER