Blød cheesecake med den knasende kiksebund og jordbær

Den bløde cheesecake med knasende kiksebund er en af verdens mest populære kager og fås i et hav af variationer. Her med Jordbær. Den oser af sommer og så smager den som en drøm. Overvej evt. at pynte den med smeltet chokolade eller flødeskum frem for friske jordbær. Prøv også Cheesecake med mascarpone og limoncello […]

Jordbær-gazpacho

I denne version af den spanske klassiker får jordbærrene lov til at agere tomater i en forsommerudgave af den kolde gazpacho. Og den rolle spiller de rigtig godt! Jordbærrenes på én gang syrlighed og sødme passer fantastisk sammen med stærk chili og skarpe løg. Server suppen som en forret til fire eller som hovedret til […]

Gammeldags jordbæris

Jordbæris er ganske enkelt smagen af barndom. Det er jordbær med fløde i skøn forening tilsat masser af ren vanille, så isen bliver helt sortprikket. Det dufter vidunderligt af de små korn, som passer så perfekt med fløden og jordbærrene, og her er en is, der uden tvivl skaber lykke hos folk i alle aldre. […]

Hyldeblomst i tempura med softice og hyldeblomstsukker

Tempura stammer fra det japanske køkken, hvor det primært er skaldyr og grøntsager, der ryger en tur i dejen og derefter i ønskebrønden. Her er det hyldeblomster, der kommer en tur i en lidt sødere tempuradej og bliver serveret med en hjemmerørt softice og drysset med en let-parfumeret hyldeblomstsukker til at give lidt kant. Prøv […]

Små flødeboller med hyldeblomstskum

Skummet i flødeboller kan få smag af alt fra lakrids til hindbær, og her er det hyldeblomstsaft, der sætter tonen. De hjemmelavede flødeboller er små og mundrette, men du kan sagtens lave dem store, hvis du er mere til det. Vi synes, hvid chokolade er det perfekte overtræk, men mørk chokolade kan så absolut også […]

Rugbrødskage med rabarber og hvid chokolade

En moderne fortolkning af øllebrød, for det daggamle rugbrød rives og bages med æg, sukker og chokolade til disse intense kagebunde, der får et syrligt modspil fra rabarberkompotten og den milde hvide chokoladecreme. En rigtig dansk sommerlagkage. Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme Rugbrødsbunde: 6 æg 125 g sukker 50 g mandler, finthakkede 50 […]

Marengs med bær, flødeskum og is

Helt enkelt og ikke til at slå af banen. Knasende, søde marengs med frisk flødeskum og bær er inkarnationen af dansk sommer, og hvis du havde glemt, hvordan det smager, så indhent det nu. En god skefuld vanilleis fuldender den skønne dessert. Opskrift til 4 pers. Marengs: 2 æggehvider 125 g flormelis ½ l piskefløde […]

Hindbærkoldskål med lakridskammerjunker

En vaskeægte sommerklassiker – her piftet ekstra op med både hindbærrene og de gode lakridskammerjunkere. Anissmagen er herlig op mod den syrlige koldskål, så lav endelig rigelige mængder – kammerjunkerne skal nok få ben at gå på. Drys en smule frysetørret hindbærpulver på inden servering, og så er der ikke et øje tørt. En forfriskende […]

Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

Der findes næppe noget mere forfriskende end sorbet-is på en varm sommerdag, og en af de mest sommersæson-bestemte råvarer er rabarber. Lav din egen rabarbersorbet, og spis den alene eller som en mundrenser mellem retterne i en større menu. Eller du kan gøre som Morten Køster og lade den indgå i en lækker rabarberdessert. Sorbet […]

Vanilje panna cotta med rabarber, lakridsskum og knust makron

Opskrift til 4 pers. Panna cotta: 1 vanillestang ½ l piskefløde 4 spsk muscovado-sukker 4 blade husblas Bagt rabarber: 300 g rabarber, gerne frosne 60 g rørsukker Ved servering: 8 makroner 1 dl piskefløde 1 tsk lakridspulver Panna cotta: Flæk vanillestangen, bring langsomt fløden i kog sammen med sukker og vanillestang for svag varme, og […]