Campari-sorbet med passionsfrugt

Campari har en bitter smag, som i mødet med den søde og syrlige passionsfrugt bliver langt mere afrundet og blid. Sorbeten smager mest af alt af frisk frugt, og Campari træder igennem som et let bittert spark i eftersmagen.

Opskrift til 4 pers.

200 g sukker
1 ½ dl vand
1 dl appelsinsaft, gerne friskpresset
15 passionsfrugter*
5 spsk Campari

Prøv også Rabarbersorbet på rabarbergrød med yoghurtcreme

Stil et fad, der kan rumme ca. 1 liter, i fryseren i et par timer, inden sorbeten skal laves.
Hæld sukker, vand og appelsinsaft i en gryde, og lad blandingen koge i 3 min. Stil derefter siruppen til afkøling. Skær passionsfrugterne i halve, skrab kødet ud med en ske, og pisk det godt igennem med en gaffel for at frigøre saften.
Når siruppen er helt afkølet, blandes passionsfrugtkødet og Campari i massen. Pres halvdelen af blandingen igennem en si, så der ikke er så mange kerner fra passionsfrugterne i den færdige sorbet, og rør derefter det hele sammen til én masse.
Tag fadet ud af fryseren. Hæld sorbetten i, og stil fadet tilbage i fryseren. Tag sorbeten ud efter en time, og pisk luft ind i den med en gaffel. Stil den derefter i fryseren igen, til den skal serveres.

TIP. I stedet for passionsfrugt og appelsin kan der sagtens bruges citron, æbler, pærer, ananas, ferskner, grapefrugt osv.

*Frugterne skal være godt modne, så de må gerne være meget rynkede på overfladen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER