Indbagt is med jordbær og pistacienødder

En gammel klassiker, som også kaldes Baked Alaska. Den kan laves på grillen eller i ovnen, som det lige passer. Denne version er lavet med vaniljeis, men du kan bruge alle slags is – også sorbet – efter smag.

Opskrift til 6-8 pers.

7 pasteuriserede æggehvider
300 g flormelis
1 vaniljestang, kornene af
2 lagkagebunde
1 l god vaniljeis
1 pk jordbær, skåret i halve.
100 g usaltede pistacienødder

Prøv også Gammeldags jordbæris

Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt derefter flormelis og vanillekorn. Pisk godt og grundigt i ca. 5 min., til det er blevet en tyk masse.
Læg de to lagkagebunde oven på hinanden på en plade, der kan komme på grillen eller i ovnen, alt efter om desserten skal grilles eller bages. Læg vanilleisen på lagkagebundene. Skær en kløft ned i toppen af vanilleisen, og fyld den med jordbær. Fordel marengsen over isen med en dejskraber, og sørg for, at marengsen slutter til, så isen er helt dækket. Kom desserten i grillen eller i ovnen under grillvarme, og giv den ca. 5-10 min., til den er blevet lysebrun på toppen. Hold konstant øje med den, så den ikke brænder på. Server den med det samme med flere jordbær og pistacienødder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER