Chokolademuffins med kirsebær og vaniljeskum

Saftige chokolademuffins med lækre chokoladeknasende chips i dejen og amarena kirsebær, der giver et lille hint af mandel og sødme. På toppen får de en luftig vaniljeskum, der minder lidt om flødebolleskum. What’s not to like? Opskrift på 12 chokolademuffins Chokomuffins: 300 g mel 75 g usødet kakaopulver 1 tsk bagepulver 1 tsk natron ¼ […]

Gambas a la gabardina

Rejer i ”overfrakke” kan oversættelsen lyde, og rejerne er da også først blevet svøbt i en dejfrakke og dernæst dyppet i et varmt oliebad, så resultatet er en knasende sprød og salt yderside med en blød, sød reje i midten. Server dem med lidt friskpresset citron og evt. en skålfuld allioli. Prøv også Calamares a […]

Pocherede stikkelsbær med hyldeblomstskum og knasende småkager

Stikkelsbær og hyldeblomst er en formidabel kombination, og heldet er, at de dukker op stort set samtidig. Hyldeblomsterne indeholder selv en let smag af de skarpe stikkelsbær kombineret med en parfumeret duft og aroma, hvilket igen er med til at løfte bærrenes smag. I denne dessert bliver stikkelsbærrene serveret med en let skum smagt til […]

Jakob de Neergaard: “Is er da ikke bare is”

Der er stor forskel på, hvor meget luft der er pumpet i, hvilke råvarer den er lavet på og ikke mindst smagen. Men forbrugerne er blevet så vant til at spise industri-is, at der skal virkelig mange smagsprøver til for at overbevise dem om, at der ER forskel på god og mindre god is, lyder […]

Ny trend: Koldbryg din kaffe

Amerikanerne har drukket koldbrygget kaffe i mange år, men nu rammer trenden for alvor Skandinavien. Glem alt om traditionel iskaffe lavet på varmbrygget kaffe gerne tilsat en masse mælk. Koldbrygget kaffe er præcis det, ordet siger: Kaffe, som er brygget koldt og aldrig har været varmet op. Det betyder, at det tager op mod et […]

René Redzepi guider til at spise naturen

En ny app skal gøre det ultranemt for alle voksne og børn at høste urter, svampe, nødder, bær og tang i naturen. For ikke at glemme at fange fisk og skaldyr. Appen hedder Vild Mad, og det er kokken René Redzepi, der bl.a. i samarbejde med en lang række kokke og ikke mindst eksperter fra […]

Balletmester Nikolaj Hübbe: “Jeg elsker vingummi”

Nikolaj Hübbe, der har været balletmester ved Den Kongelige Ballet siden 2008 og tidligere har slået sine folder i den prominente New York City Ballet som solodanser, elsker Eldorado-vingummier og sit parmesan-rivejern. Hvad er din livret? Boeuf bourguignon! Det er den bedste vinterret, der findes. Total comfort-food. Om sommeren er det hvide asparges med sauce […]

Sommer er Frozé-tid

Glem alt om rødvin, hvidvin og klassisk rosé. Når solen virkelig skinner, må der Frozé i glasset. En drink, der lige nu hitter verden over, og hvad er det så. Jo, det er egentlig en slags slush ice, altså en herlig frossen drink på rosévin, jordbær og lidt gin. Den kan nydes som en sun […]

Calamares a la romana

Blæksprutter er endnu en klassisk spansk råvare, men faktisk findes der masser af blæksprutter i de danske farvande, som kan fås hos fiskehandleren – resten ryger gerne til lande som fx Spanien. Her serveres de friterede sprutter med grov mos af kikærter. Det er ret udbredt at spise retter med tørrede bønner og kikærter i […]

Blød cheesecake med den knasende kiksebund og jordbær

Den bløde cheesecake med knasende kiksebund er en af verdens mest populære kager og fås i et hav af variationer. Her med Jordbær. Den oser af sommer og så smager den som en drøm. Overvej evt. at pynte den med smeltet chokolade eller flødeskum frem for friske jordbær. Prøv også Cheesecake med mascarpone og limoncello […]